Kino
2024. gada 28. marts, 08:43

FOTO, VIDEO: autosportista Mārtiņa Seska ģimene, viesi un līdzjutēji ar krāšņu sporta auto izdaiļo dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrādi "Splendid Palace"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 27. martā kinoteātrī "Splendid Palace" notika Sandija Semjonova radītās dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrāde. Filma ir stāsts par ātrāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku, kurš pārstāv jau trešo ģimenes paaudzi rallijā.

Dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrāde "Splendid Palace" 27.03.2024.

Dokumentālās filmas "Ātruma skartie" pirmizrāde "Splendid Palace". Filma ir stāsts par ātrāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku, kurš pārstāv jau ...

gallery icon

"Filma vēsta par mērķtiecību, gribu un ātrumu. Par jauna rallija pilota apņēmību traukties pa maz zināmu ceļu – uzvarēt, krist un atkal celties, lai iekļūtu Eiropas rallija čempionāta elitē un pietuvotos autosporta Olimpam," norādīts filmas aprakstā.

"Vienlaikus filma ir stāsts par aizrautīgiem cilvēkiem viņam līdzās, par virzību uz mērķi vairāku gadu desmitu garumā no Liepājas Piena kombināta 1965. gadā līdz Pasaules rallija čempionāta posmam Latvijā un Liepājā 2024. gadā.

Filmas autors Sandijs Semjonovs (“Skuba Films”) sekojis autosportista Mārtiņa Seska gaitām 2023. gada Eiropas rallija čempionātā, kas kļuva par pagrieziena sezonu sportista karjerā, un pēc vairākiem gadiem juniora statusā ļāva iekļūt un sevi pierādīt Eiropas spēcīgāko rallija pilotu elitē.

Filma ļauj iepazīt gan tos, kuri atbalstījuši un virzījuši Mārtiņu Sesku, gan tos viedokļa līderus Latvijas rallija saimē, kuri nenoguruši sekmējuši Latvijas nonākšanu pasaules rallija norišu epicentrā."