Slavenības
2024. gada 23. marts, 10:03

FOTO, VIDEO: tuvinieki, kolēģi un draugi ierodas uz Ingas Grencbergas otrās grāmatas atvēršanas svētkiem

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Muzicējot dziedātājai Emilijai, piektdienas, 22. marta, vakarā restorānā Osiriss svinīgi atvērta rakstnieces Ingas Grencbergas otrā grāmata "Marija".

foto: Mārtiņš Ziders
Inga Grencberga ar dziedātāju Emiliju.

Tērpusies satriecošā kleitā, rakstniece sagaidīja pasākuma apmeklētājus. Atvēršanas svētkos piedalījās Grencbergas vīrs režisors, populārā podkāsta Dž. Spot vadītājs Dž.Dž.Džilindžers, rakstnieces draugi, tuvinieki un kolēģi no grāmatu apgāda "Zvaigzne ABC".

foto: Mārtiņš Ziders
Inga Grencberga ar vīru Dž.Dž.Džilindžeru.

"Marija" ir Ingas Grencbergas otrā grāmata. Viņas debijas romāns "Sestā sieva" kļuva par īstu pārdošanas sensāciju.

Ingas Grencbergas grāmatas "Marija" atvēršanas svētki. 22.03.2024.

2024. gada 22. martā notika rakstnieces Ingas Grencbergas otrās grāmatas "Marija" svinīgā atvēršana.

gallery icon

"Pēc šīs grāmatas, rodas vēlme daudz lasīt, dzīvot viegli, jutekliski un impulsīvi, atrast savas izjūtas un domas. Romāns lasās franciski viegli un vasarīgi ātri. Grencbergas valodai piemīt Sagānas skumjais siltums un brīvība," par grāmatu "Marija" saka radošā direktore Una Rozenbauma.

"Sākumā stāsts slēpjas un koķetē ar lasītāju, atklājoties vien tam, kas uzticīgi dodas Marijai līdzi tālajā un arī mežonīgi skaistajā ceļā. Tomēr izšķiroši nozīmīgi nav viņas ārējie piedzīvojumi. Tie ir tikai iesaiņojums Marijas iekšējam ceļam pie sevis. Un agri vai vēlu, brīvprātīgi vai dzīves piespiestiem šis ceļš ir veicams ikvienam no mums," uzskata aktrise Dārta Daneviča.

"Neaizmirstami skaists ir šis ceļojums kopā ar Mariju. Valoda un noskaņa kā glezna, ko baudīt. Romāns kā lēna deja, kam ļauties. Stāsts kā terapija, kas rezonē ar manām izjūtām. Cienu autores domu dziļumu – īsti, dzīvi un patiesi"," vērtē rakstniece un kino producente Lelde Kovaļova.

"Romāns par neparasto déjà vu stāvokli, par ceļa sākumu un beigām, vieglu depresiju un liktenīgu iemīlēšanos, bijušo un tagadējo sevi, Alisi un Mariju. Visam pa vidu ir kodols – patība, līdz kurai aizsniegties var vien ļaujoties. Marijas stāsts rosina ļauties un doties ceļojumā uz savu kodolu. Un noticēt mīlestībai, jo ticība tai ir cilvēka vienīgā reliģija," uzskata Aija Bremšmite, grāmatu apskatniece, raidieraksta @piedzivot.lappuses autore.