foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
"Man nav bail no kara," - Jānis Zuzāns gatavs aizstāvēt Latviju
Miljonārs un mecenāts Jānis Zuzāns negatavojas izpārdod savus īpašumus, jo nedzīvo panikā: “Nevar jau teikt, ka galīgi neko neesmu gatavs pārdot, – ja ir kaut kas lieks vai arī būtu labs piedāvājums, tad kāpēc nedot prom? Tas jau ir normāls bizness, uzņēmējdarbība, bet izpārdot, lai laistos lapās, to gan ne!”
Slavenības
2024. gada 1. aprīlis, 06:35

"Man nav bail no kara," - Jānis Zuzāns gatavs aizstāvēt Latviju

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

“Man nav bail no kara. Jo jābūt pašam gatavam sevi aizsargāt,” drošsirdīgi un bezbailīgi noskaņots ir uzņēmējs, mecenāts un miljonārs Jānis Zuzāns, runājot par iespējamiem kara draudiem Latvijā.

Vaicāts, kā viņam liekas, vai kara draudi tik tiešām pastāv, Zuzāns sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" teic, ka tā esot kā zīlēšana kafijas biezumos, un bilst: “Domāju, ka valstī būtu lielāka uzmanība jāpievērš cilvēku izglītošanai, vismaz par to, kā sniegt pirmo palīdzību. Šī apmācība būtu jāiziet pilnīgi visiem līdz pat pensijas vecumam, un, ja arī kāds no senioriem vēlas, tas nebūtu jāliedz. Būtu jāievieš obligātais dienests un jānostiprina robeža – kā to tagad, piemēram, igauņi sākuši darīt. Un vēl viena lieta – mums jābūt skaidrībai, kur ārkārtas situācijā atrodas patvertnes. Ir noteikti jābūt gataviem.”

“Vai karš būs, es nezinu, bet bail man nav!” saka uzņēmējs un, taujāts, vai šajā saspringtajā laikā nav domājis par nekustamo īpašumu un savu kolekciju pārdošanu, atbild: “Es domāju, ka tas nav jādara, jo man ir pārliecība, ka šī valsts ir, būs un pastāvēs. Nekur mēs no zemes nepazudīsim.”

“Bet ir jāgatavojas valsti aizstāvēt. Man ir mednieka apliecība, ir arī ieroči, un es esmu gatavs iznīcināt kādu daļu ienaidnieka. Un man nav bail nolikt savu galvu par Latviju,” savu nostāju pauž Zuzāns.

Jānis Zuzāns ar draudzeni Ilzi

Uzņēmējs Jānis Zuzāns ar draudzeni Ilzi festivālā "Rīga Jūrmala" 2021. gada jūlijā.

gallery icon