foto: ZUMAPRESS.com
Kā māņticīgie ķīnieši, novēlot veiksmīgu lidojumu, regulāri rada lidmašīnu katastrofu risku?
"China Southern Airlines" lidmašīnai izdevās izvairīties no potenciālās katastrofas
Trakā pasaule
2024. gada 13. marts, 04:33

Kā māņticīgie ķīnieši, novēlot veiksmīgu lidojumu, regulāri rada lidmašīnu katastrofu risku?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pavisam nesen Ķīnā uz vairākām stundām tika aizkavēts aviosabiedrības “China Southern Airlines” reiss. Iemesls diezgan tipisks šai Āzijas lielvalstij — māņticība, kas bija pakļāvusi katastrofas riskam visus pasažierus un apkalpi.

Proti, kāds pasažieris, kura vārdu neatklāj, bija “labai laimei” iemetis lidmašīnas dzinējā “trīs līdz piecas” monētas. Par to viņš atzinās stjuartei, un apkalpe izsauca policiju. Aviosabiedrības pārstāvis paziņoja, ka monētas dzinējā atrada, veicot drošības pārbaudes pirms izlidošanas, vēsta CNN.

Lidmašīnai 6. martā bija paredzēts izlidot no Sanjas Ķīnas dienvidu Hainaņas salā uz Pekinu, taču māņticīgā pasažiera dēļ reiss aizkavējās vairāk nekā četras stundas.

Aviosabiedrība Ķīnas sociālajā vietnē “Weibo” publicēja brīdinājumu, ka “monētu mešana lidmašīnā rada aviācijas drošības draudus un izraisīs dažāda līmeņa sodus”.

Pēdējo gadu laikā Ķīnā šādi incidenti notikuši vairākkārt. Pagājušā gada oktobrī šīs pašas aviosabiedrības reiss tika aizkavēts Guandžou pilsētā, kad kādu pasažieri pamanīja metam monētas uz lidmašīnu. 2021. gadā tika atcelts “GX Airlines” reiss, kad zemē pie lidmašīnas atrada vairākas monētas, kas ietītas sarkanā papīrā. 2019. gadā Ķīnas aviosabiedrība "Lucky Air" iesūdzēja tiesā pasažieri par monētu mešanu dzinējā, lai no viņa piedzītu 21 tūkstoti dolāru. Savukārt 2017. gadā kāda 80 gadus veca sirmgalve “lūgšanā par drošu lidojumu” meta monētas uz lidmašīnu, iekāpjot “China Southern Airlines” reisā Šanhajā.