Mūzika
2024. gada 5. marts, 11:19

VIDEO: šovu zvaigzne Magone jaudīgi prezentē savu jauno dziesmu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 4. martā, bārā "Rīgas ķirsis" notika pirmizrāde dziesmas "Ko Tu Lūr""videoklipam, kurš tapis kanāla "STV Pirmā!" raidījuma "Slavenības. Bez filtra" ietvaros.

Šova zvaigzne Magone Liedeskalna kopā ar Kapteini Reini un Horenu Stalbi ir izveidojusi, viņasprāt, modernu deju mūzikas hitu "drum and bass" stilā. Dziesmas mērķis ir aktualizēt cilvēku atkarību no tehnoloģijām, un katram no dziesmas dalībniekiem esot bijusi sava pieredze šajā ziņā.

Magone regulāri saskaraoties ar pazemojošiem komentāriem internetā, taču ir "uzaudzējusi biezu ādu" un spēj uz tiem paskatīties pozitīvi. Magones nesen izveidotais "TikTok" konts četru dienu laikā sasniedzis 1800 sekotājus, kā arī pats pirmais video ar dziesmas "Ko Tu Lūr" veidošanas aizkulisēm noskatīts vairāk nekā 240 tūkstošus reižu.

"Dziesma radās, redzot nejēdzību, trulumu, tukšumu, vientulību, atkarību man apkārt gan skolas, gan publiskajā, gan sociālajā sfērā. Kaut kāds murgs! Kādam ir šīs aizsietās acis jāatver! Pazaudēta bērnība, ekrāna nozagtās dzīves..." komentē Magone Liedeskalna.

Kapteinis Reinis pozitīvi skatās uz negatīvajiem komentāriem. "Pandēmijas laikā regulāri straumēju savus DJ setus "TikTok". Pēc pandēmijas bija repera Burlax koncerts Ogres "Ezītī miglā", un, pateicoties naidīgu cilvēku aktivitātei komentāru sadaļā, skatītāju skaits sasniedza 1700 cilvēku vienlaicīgi. Nākamās nedēļas tiešraide no Grēcinieku "Ezīša" komentētāju aktivitātes dēļ sasniedza pat 18 100 skatītāju vienlaicīgi. Un tas viss pateicoties latviešu naidīgajiem komentāriem. Jebkāda aktivitāte ir laba algoritmiem!" komentē mūziķis.

Dziesmā piedalās arī "Riga Reggae" solists Horens Stalbe. "Paceliet galvu un ieskatieties viens otram acīs, viedtālrunis ir tikai ierīce un tai jākalpo cilvēkiem, nevis otrādi. Pateicos visiem par komentāriem! Prieks, ka manas domas jums ir tik svarīgas," piebilst Horens.