Valters un Arnis Krauzes sāk turneju Latvijas kultūrvietās

TV sejas Valters un Arnis Krauzes 2024. gada pavasarī ar izrādēm Līvānos, Kuldīgā un Smiltenē sāka savu turneju "Krauze pret ...

gallery icon
Slavenības
2024. gada 5. marts, 09:59

FOTO: savu humorpilno turneju pa Latvijas pilsētām sāk brāļi Valters un Arnis Krauzes

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē TV sejas Valters un Arnis Krauzes ar izrādēm Līvānos, Kuldīgā un Smiltenē sāka savu turneju "Krauze pret Krauzi".

Brāļi Valters un Arnis Krauzes kopā ar Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāju Ojāru Rubeni martā, aprīlī un maijā apciemos teju katru Latvijas malu. Nedēļas nogalē ar izrādēm Līvānos, Kuldīgā un Smiltenē startēja unikāli sarunu vakari ar humoru, muzikāliem elementiem un pārsteigumiem “Krauze pret Krauzi” 5 raundos. Par mūziku rūpējās grupa maestro Kristapa Krievkalna vadībā.

Katrs pasākums bija īpašs un atšķirīgs, jo bija kāds slepenais viesis. Līvānos – mūziķis Mārtiņš Kanters, Kuldīgā – pavārs Lauris Aleksejevs, Smiltenē – tautā iemīļotā dziedātāja Ieva Akuratere.

Šajā gadā brāļiem Krauzēm kopā paliek apaļi 100, un tas ir atzīmēšanas vērts. Turklāt gan Valteram Krauzem, gan Arnim Krauzem ir nopietna pieredzes bagāža –  katrs no viņiem televīzijas ekrānos atšķirīgās formās un kanālos pavadījis jau 25 skaistus, piedzīvojumiem, izaicinājumiem un pieredzes bagātus gadus - Arnis ziņu dienestā, Valters vairāk humorista ampluā. Tāpēc viņiem ir, ko teikt un ar ko dalīties. Ar notikumiem, sastaptajiem cilvēkiem, kurioziem un citu pieredzēto.

To, ka šādam pasākumam jābūt, izdomāja Valters Krauze, ievilka šajā avantūrā brāli un idejai līdzi pavilka arī nozīmīgu Latvijas kultūras personāžu, sabiedrisko darbinieku un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Ojāru Rubeni, kurš kļuvis par vakara konferencjē, solot izāzēt abus brāļus, izvilkt ārpus komforta zonas un piešķilt sarunai uguntiņu. Ar Ojāra vadīto LTV raidījumu “Labvakar!” Atmodas laikā brāļi Krauzes uzauguši. Un arī par to Valteram, Arnim un Ojāram kopā būs ko parunāt.

Sarunu vakari tikai uzņem apgriezienus. Turpinājums sekos 8. martā Madonas kultūras namā, 16. martā Bauskā Kultūras centrā, 17. martā Viesītes kultūras pilī, 21. martā kultūras namā “Ulbrokas pērle“, 22. martā Alūksnes kultūras centrā, 23. martā Jaunmoku pilī, 19. aprīlī Kalnu Kultūras namā, 24. aprīlī Valmieras kultūras centrā, 8. maijā Rīgā, VEF kultūras pilī. Turnejai gaidāms grandiozs noslēgums vēlā rudenī – 30. novembrī kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā.