FOTO: hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieks "GZA" ar "The Phunky Nomads" nodod uguņus koncertzālē "Palladium"
Hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieka "GZA" un "The Phunky Nomads" koncerts "Palladium" (foto: Juris Rozenbergs)
Mūzika
2024. gada 5. marts, 00:44

FOTO: hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieks "GZA" ar "The Phunky Nomads" nodod uguņus koncertzālē "Palladium"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/LETA

Koncertzālē "Palladium" pirmdien uzstājās amerikāņu hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieks "GZA" kopā ar "The Phunky Nomads".

Koncertzālē "Palladium" uzstājas hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieks "GZA"

Koncertzālē "Palladium" uzstājās amerikāņu hiphopa apvienības "Wu-Tang Clan" dalībnieks "GZA" kopā ar "The Phunky Nomads"

gallery icon

Apvienība "Wu-Tang Clan", kuru veido "RZA", "GZA", "Method Man", "Raekwon", "Ghostface Killah", "Inspectah Deck", "U-God", "Masta Killa", kā arī 2004.gadā mūžībā aizgājušais "Ol' Dirty Bastard" un "Cappadonna" kļuva par vienu no ietekmīgākajiem un veiksmīgākajiem kolektīviem repa mūzikas vēsturē.

"GZA" savu solo debijas albumu "Words from the Genius" izdeva 1991.gadā. Tas lika pamatu viņa solo karjerai un mākslinieka izaugsmei. 1995.gadā viņš izdeva albumu "Liquid Swords", kas ierindots starp "Top 100" labākajiem albumiem vēsturē. Platīna sertificēts ieraksts ir kļuvis par hiphopa klasiku.

1999.gada albums "Beneath the Surface" sasniedza pirmo vietu "Billboard R&B/Hip-Hop" albumu topā. Viņš ir piedalījies arī savu kolēģu - "Wu-Tang" dalībnieku - solo projektos un ir spējis saglabāt veiksmīgu solo karjeru līdz pat šodienai.