Mūzika
2024. gada 28. februāris, 00:42

FOTO, VIDEO: Lailas Ilzes Purmalietes 55 gadu jubilejas koncerts VEF Kultūras pilī

Jauns.lv/LETA

VEF Kultūras pilī otrdien notika dziedātājas, dziesmu autores un producentes Lailas Ilzes Purmalietes 55 gadu jubilejas koncerts.

Lailas Ilzes Purmalietes 55 gadu jubilejas koncerts VEF Kultūras pilī

Laila Ilze Purmaliete ir vairāk nekā 200 dziesmu autore. Ir izdoti desmit dziesmu albumi dažādos žanros - "Nesaprasto vārdu vējā", ...

gallery icon

Jubilejas koncertā izskanēja Purmalietes atpazīstamākās dziesmas jaunā skanējumā, tostarp "Radio Skonto", "Vidzemei", "Vējš aiziet raudādams", "Es tevi ļoti gaidīšu", "Pie sirds". Koncerta programmā iekļautas arī kora dziesmas ar Ojāra Vāčieša un Ārijas Elksnes vārdiem.

Kopā ar Purmalieti uz skatuves kāpa Ieva Sutugova, Ralfs Eilands, Anta Eņģele, Ainars Bumbieris, Līga Priede, Laima Miltiņa-Rode un Elīna Čampere no vokālās grupas "Fortūna", kā arī bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte" Zigdas Martinsones vadībā.

Koncertā piedalījās arī apvienība "Teātru tenori", ko veido Kristians Kareļins, Emīls Kivlenieks, Artūrs Zvirbulis, Mārtiņš Brūveris un Gundars Silakaktiņš, kā arī taustiņinstrumentālists Anatolijs Livča, vijolnieks Aleksejs Bahirs, ģitārists Jānis Kalniņš un sitaminstrumentālists Uģis Krūskops, sieviešu koris "Dzintars" Airas Birziņas vadībā un sieviešu koris "Madara" Zanes Kažēnas vadībā. Pasākumu vadīja Valdis Melderis.

Purmaliete dzimusi 1969.gada 27.februārī Rīgā. Viņa ir vairāk nekā 200 dziesmu autore. Ir izdoti desmit dziesmu albumi dažādos žanros - "Nesaprasto vārdu vējā", "Suņa dzīve", "Saules vidū", "Lūpu laiks", "Rokopera "Olivers"", vairāki bērnu dziesmu albumi.

Purmaliete ir rakstījusi dziesmas teātra izrādēm. Nesen klajā nācis dziesmu albums "Ārijas Elksnes Dzīves melodijas", kā arī ieraksts "Dzied, māsiņa!", kur Purmaliete dzied kopā ar Eņģeli.