Kino
2024. gada 31. janvāris, 06:49

Video: aktieris Vilis Daudziņš: ""Pansija pilī" varētu kļūt par vēl vienu iemīļotu Jāņu filmu"

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Latvijas kinoteātros sāka demonstrēt pašmāju daudzsēriju filmu “Pansija pilī”, kas tapusi pēc Anšlava Eglīša romānu ar tādu pašu nosaukumu. Kinodarbs stāsta, kā topošais rakstnieks Anšlavs Eglītis 20. gadsimta divdesmitajos gados kopā ar brāli, tēvu un viņa dzīvesbiedri sāk atjaunot jauniegūto muižu un atver tur pansiju, kas kļūst par apkārtnes iedzīvotāju un pilsētas viesu satikšanās vietu. Rakstnieka lomā jaunais aktieris Rihards Zelezņevs.

Viņam līdzās spoža jau labi zināmu aktieru komanda no visiem Latvijas teātriem: Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Olga Dreģe, Ģirts Jakovļevs un citi skatuves grandi.

foto: Publicitātes

Zelezņevs atklāj, ka par aktieri izlēmis kļūt, kad pirmo reizi uz skatuves redzējis aktieri Kasparu Znotiņu. Strādāt kopā ar viņu bijis īpaši satraucoši. Aina kurā viņam bija jāiepļaukā Znotiņa atveidotais tēls Arnītis, izrādījās liels izaicinājums. Aktieris stāsta: “Es Kasparam situ vienreiz, otrreiz un saprotu, ka es nevaru – tas nav pa īstam! Mēs to noņēmām nost un palikām tikai pie kratīšanas.”

foto: Publicitātes

Viens no filmas galveno lomu atveidotājiem Vilis Daudziņš uzskata, ka šis kinodarbs varētu nostāties līdzās Jāņa Streiča filmai “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Viņš skaidro: “Ir tādas filmas, kuras mēdz rādīt kaut kādos noteiktos brīžos. Piemēram, “Rīgas sargus” rāda 18. novembrī. Šai filmai piemīt Jāņu garša. Man ir sajūta, ka šī ir Jāņu filma.”

foto: Publicitātes

To vairāk nekā 100 kino profesionāļiem vidū, kas piedalījušās “Pansijas pilī” filmēšanā, ir arī iespaidīga režisoru komanda. Septiņu tās sēriju režisori ir Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone un Dāvis Sīmanis, bet filmas noslēdzošās, dokumentālās sērijas režisors ir Gints Grūbe. Tā vēstīs par rakstnieka Anšlava Eglīša dzimtas likteni un vēsturisko Inciema muižu. Kinoteātros vienā seansā tiek demonstrētas vairākas sērijas. 

foto: Publicitātes