Latvijas čempionāts zemledus makšķerēšanā. 2024

Pagājušajā nedēļas nogalē, 20. un 21.janvārī, atklājot 2024.gada Latvijas čempionātu zemledus makšķerēšanā, uz Stropu ezera Daugavpils pusē ledus tikās 14 ...

gallery icon
Trakā pasaule
2024. gada 22. janvāris, 11:53

FOTO: labākie zemledus makšķernieki Latvijas čempionātā Daugavpils pusē trenkā zivis

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Daugavpilī, Lielajā Stropu ezerā, aizvadīts sarežģīts Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā pirmais posms. Neskatoties uz to, ka ezera devums bija skops, sportisti demonstrēja nesatricināmu apņēmību un pacietību, izmēģinot dažādas tehnikas.

Makšķerēšanas sportā svarīgu lomu spēlē ne vien pieredze un prasmes, bet arī veiksme – šāda kombinācija uzvaru pirmā posma komandu ieskaitē ar 42 punktiem nodrošināja Makšķerlietas.lv/Ziemeļnieki komandai.

Otro vietu izcīnīja komanda C.Abula1/Alūksne (46.5 punkti), savukārt zelta trijnieku noslēdza mājinieki no Daugavpils – komanda CopeVkaif ar 48 punktiem. Individuālajā ieskaitē labāko rezultātu uzrādīja Krišjānis Lisovskis (OK cope sport/Groundbaits), Jurijs Deiko (CopeVkaif/Daugavpils) un Andis Bukalders ( C.Abula2/Alūksne).

Pirmā sacensību pieredze, iepazīstot Lielo Stropu ezeru, sportistiem bija īsts izaicinājums - zivis nāca ļoti negribīgi. Kopējais 56 dalībnieku loms pirmajā dienā bija mērāms vien četros kilogramos, savukārt otrā sacensību diena nesa ne vien saulaināku laiku, bet arī labākus lomus un noskaņojumu, kā rezultātā pirmajā posmā tika noķerti 25,5 kilogrami zivju, daļu loma bija iespējams atlaists, daļa nogādātas gādīgās rokās – dzīvnieku patversmēs.

Zemledus makšķerēšanas sacensības ir aizraujoša disciplīna, kurā startē spēcīgi, taktiski, tehniski un psiholoģiski nosvērti sportisti, kas nebaidās nedz sala, nedz izaicinājumu. Sacensības tiek organizētas ar mērķi popularizēt makšķerēšanas sportu, ziemas tūrismu, veicināt pieredzes apmaiņu un veikt kandidātu atlasi turpmākai Latvijas izlases dalībai Pasaules čempionātos.

Latvijas čempionātā zemledus makšķerēšanā 2024.gada sezonā paredzēti 3 posmi – 20. un 21.janvārī Lielajā Stropu ezerā, 3. un 4. februārī Sudala ezerā, 17. un 18. februārī jau sportistu iecienītajā Baļotes ezerā.