Filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde

2024. gada 11. janvārī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace", notika režisores Elzas Gaujas filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrāde.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 17. februāris, 06:54

"Mēs neapmaldāmies un turamies kopā," - kā Zaiga un Māris Gaiļi ir pāris jau 50 gadu garumā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Nesen pirmizrādi piedzīvoja režisores Elzas Gaujas filma "Pastkarte no Romas", kas cita starpā atspoguļo mūsu senioru ikdienu. Filma rāda, ka arī sirmā vecumā var būt stipra un laimīga savienība, cieņa, rūpes un patiesa mīlestība. Kāda ir Zaigai un Mārim Gaiļiem.

Kādreizējais Ministru prezidents, uzņēmējs Māris Gailis un arhitekte Zaiga Gaile 2025. gada septembrī svinēs savas laulības 50. gadadienu. Viņi apprecējušies 1975. gadā, tiesa gan, pazīstami ir vēl ilgāku laiku. Laulībā dzimuši trīs bērni – Agnese, Gatis, Mārtiņš. Tāpat arī kuplajai ģimenei jau piepulcējušies mazbērni.

Zaiga un Māris Gaiļi ļoti bieži apmeklē saviesīgus pasākumus – pirmizrādes, izstāžu atklāšanas, draugu jubileju svinības – gan roku rokā, gan arī atsevišķi. Uz filmas "Pastkarte no Romas" pirmizrādi ar ziediem rokās pirmais ieradās Māris Gailis, pēc tam ik pa brīdim telefonā uzgrieza sievas numuru un vēlāk ar sirsnību un cieņu devās uz kinoteātra ārdurvīm, lai sagaidītu atnākušo Zaigu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Zaiga un Māris Gaiļi ne tikai daudzu gadu garumā uztur patiesas un mīlestības pilnas attiecības, bet arī prot uz dzīvi paskatīties ar humora pieskaņu.

Sarunā ar "Kas Jauns" Zaiga Gaile apstiprina – ar savu attiecību piemēru un to, ka ar vīru daudzas lietas dara kopā, ir kļuvuši par paraugpāri arī citiem. “Mēs neapmaldāmies un turamies kopā,” piebilst Zaiga, bet Māris papildina, ka būt kopā – tā ir liela māksla un arī gudrība.

Māris Gailis teic, ka arī viņa un viņa sievas vecāki ir visu mūžu turējušies un nodzīvojuši kopā. “Protams, izejot arī caur krīzēm. Tā nu ir, ka mani vecāki jau ir miruši, bet Zaigas mammai ir 96 gadi. Vienīgais prieks ir par mūsu ģenētiku, jo ne Zaigas, ne maniem senčiem nav bijusi demence. Ir briesmīgi zaudēt prātu un kaut kādas fiziskās lietas. Bet ej nu sazini, var jau būt, ka esi arī laimīgs, ka prātu esi zaudējis?!” aizdomājas Māris Gailis.

Māris un Zaiga Gaiļi laiku lokos

gallery icon