Trakā pasaule
2024. gada 13. janvāris, 04:54

Cik bagāti var būt slavenākie mājas mīluļi? Vairums pašmāju miljonāru par to var tikai sapņot

Jauns.lv

Dažādos izdevumos regulāri publicē pasaules vai vietēja mēroga bagātnieku sarakstus, taču cilvēki nav vienīgie pasakaini bagātie, daži labi spalvainie un pūkainie radījumi mierīgi spēj konkurēt ar cilvēkiem bagātnieku topos.

Portāla “AllAboutcats” eksperti novērtējuši bagātāko mājas mīluļu vērtību, un summas patiešām pārsteidz.

Saraksta līderis ir vācu aitu suns Ginters VI, kurš pieder mediju kompānijai “The Gunther Corporation” un kura pārvalda suņa īpašumus, — viņam pieder pusmiljards dolāru (455 miljoni eiro) (pēc citiem avotiem — ap 400 miljoniem dolāru), kaut gan viss sākās ar “pieticīgajiem” viņa vectēva Gintera III mantotajiem 80 miljoniem dolāru 1992. gadā, ko viņam atstāja vācu grāfiene Karlota Lībenšteina. Viņai nebija ne mantinieku, ne tuvu radu, tādēļ viņa izveidoja fondu un savu bagātību atstāja savam uzticamajam draugam. Pēc saimnieces nāves Ginters III nokļuva nelaiķes tuva drauga, itāļu farmācijas kompānijas mantinieka Mauricio Miana aprūpē, kurš strauji palielināja suņa bagātību, un nu viņam pieder villas Itālijā, īpašumi Vācijā, Bahamu salās, privātas lidmašīnas un jahta, vēsta “foxbusiness.com”. 2022. gadā tika ziņots, ka Ginters VI par 29 miljoniem dolāru pārdeva lepnu savrupmāju, kas savulaik piederējusi Madonnai. Ginters VI ir tik slavens, ka “Netflix” par viņu uzņēma filmu.

Otrajā vietā ir kaķene Nala, kas iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā pasaules populārākais kaķis ar vairāk nekā 4 miljoniem sekotāju sociālajā vietnē “Instagram”, kam vēl var pieskaitīt lērumu sekotāju citos sociālajos tīklos. Kaķis, kuru agrā bērnībā 2011. gadā paņēma no Kalifornijas patversmes, nu ar savu fantastisko popularitāti ir nopelnījis 100 miljonus dolāru (91 miljoni eiro).

Trešajā vietā nedaudz atpalikusi dziedātājas Teilores Sviftas mīlule Olīvija Bensone ar 97 miljoniem dolāru (88 miljoni eiro), kura pelna galvenokārt ar filmēšanos savas saimnieces mūzikas klipos un dažādu produktu reklāmā. Kā izrādās, kaķenes darbs ir lieliski atalgots, un viņas kapitāls ir gandrīz desmitā daļa no saimnieces 1,1 miljarda dolāru (1 miljarda eiro).

Pirmā trijotne ir ievērojami atrāvusies no sekotājiem, ceturtajā vietā ir slavenās amerikāņu televīzijas personības Opras Vinfrijas pieci suņi — Sadija, Sanija, Lorena, Leila un Lūks, kuram katram ir savs tresta fonds un visi kopā pēc saimnieces nāves mantos 30 miljonus dolāru (27,3 miljonus eiro).