“Jābūt draugam, un es ļoti labprāt cenšos ieņemt šo lomu.” Marta Grigale par pirmajiem mēnešiem “Radio SWH” ēterā
Jānis Šipkēvics un Marta Grigale.
Slavenības
2024. gada 10. janvāris, 15:11

“Jābūt draugam, un es ļoti labprāt cenšos ieņemt šo lomu.” Marta Grigale par pirmajiem mēnešiem “Radio SWH” ēterā

Jauns.lv

“Radio SWH” brīvdienu rīta ēters vairākus mēnešus ir dziedātājas un dziesmu autores Martas Grigales pārziņā. Viesojoties raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Grigale pastāsta, kā viņai veicies šos pirmos mēnešus radio ēterā un ko klausītāji vēlas dzirdēt tieši brīvdienu rītos. Tāpat dziedātāja atklāj, kas paliek aiz radio durvīm, ko klausītājiem nevajadzētu dzirdēt.

Taujāta par to, vai pavadītais laiks radio ēterā ir ļāvis saprast un iepazīt savus klausītājus, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Grigale stāsta: “Ar katru nedēļu un ar katrām brīvdienām, kad es šeit esmu, tā sajūta aug augumā, un jā, tam ir vajadzīgs, man šķiet, kāds laiks, un es noteikti esmu pareizajā virzienā.” Viņa paspējusi iepazīt cilvēkus, kuri regulāri klausās un sūta ziņas, tāpat arī rodas pieradums pie vārdu salikuma – “Radio SWH” personība Marta Grigale.

“Man šķiet, ka viņiem tāpat kā man gribas, lai atraksta man ziņu, ka vēl kāds ir pamodies. Tāpat arī viņiem gribas ieslēgt radio, ka vēl kāds ir darbā, ka vēl kādam ir kaut kādas savas darīšanas,” par to, ko cilvēki vēlas brīvdienu rītos dzirdēt, saka dziedātāja, “Pat nestrādājot, mājas atpūšoties, ka turpat ir tas draudzīgais plecs, jo tas, man šķiet, ir galvenais, kas tam radio runātājam ir jānodrošina, – jābūt draugam, un es ļoti labprāt cenšos ieņemt šo lomu.”

Uz jautājumu, vai radio tēla misija ir tuva, Grigale norāda, ka par to īsti nedomā, bet vienkārši cenšas būt viņa pati: “Es esmu diezgan atklāta un patiesa, nu, vienīgais, kas varbūt nav līdz galam, ja mēs tā pavisam godīgi runājam, man arī taču ir bēdīgie brīžie, sliktās dienas, bet tas gan paliek aiz radio durvīm.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!