foto: no privātā arhīva
Vija Kilbloka, atbalstot četrkājaino draugu pēc vēža izoperēšanas, naktīs guļ blakus sunim uz grīdas
Vijai viņas suņi ir mīļi kā bērni un dārgi kā draugi.
Slavenības
2024. gada 8. janvāris, 06:57

Vija Kilbloka, atbalstot četrkājaino draugu pēc vēža izoperēšanas, naktīs guļ blakus sunim uz grīdas

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Grāmatu izdevēja Vija Kilbloka (69) gauži pārdzīvo par sava mīļotā suņa veselību un, morāli atbalstot četrkājaino draugu pēc vēža izoperēšanas, naktīs guļ nevis savā guļamistabā, bet pirmā stāva bibliotēkā blakus sunim uz grīdas.

Grāmatu apgāda "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas pilntiesīgi ģimenes locekļi un ikdienas sabiedrotie ir vācu aitu suņi Herolds Širhana dēls un Herolds juniors, ko uzņēmēja bieži ņem arī līdzi uz darbu. Savu mīluļu iedvesmota, Kilblokas kundze parūpējās, lai viņas apgāda grāmatnīcās būtu atļauta ieiešana kopā ar suņiem.

Gada izskaņā Vijai nācās papildu uzmanību un rūpes veltīt vecākajam no suņu puikām – 12 gadus vecajam Heroldam Širhana dēlam, kam atklāts un izoperēts audzējs.

foto: no privātā arhīva
Kad vecākais no suņu puikām atlaba pēc operācijas, uzņēmēja naktis pavadīja viņam līdzās uz grīdas mājas pirmā stāva bibliotēkā.

“Man ir liela pieredze ar dzīvniekiem un viņu slimībām arī. Visiem ārstiem esmu bijusi pateicīga un daudz laba pieredzējusi. Bet šī reize ir īpaša. Dr. med. vet. Guntars Avdoško, veterinārārsta asistents Bogdans Kvecko un Mazo Brāļu hospitālis ir kaut kas ārpus visām pieredzēm. Vis, vis, vis…” aizkustināta par veterinārmedicīnas mediķu un personāla aprūpes augsto līmeni, sirsnību un rūpēm ir Vija Kilbloka, nevairīdamās paziņot: “Es gribu, lai pret mani izturas kā pret suni! Nu nevar salīdzināt "Mazo brāļu" hospitāļa personāla iejūtību un spēju sniegt profesionālu medicīnisko palīdzību sunim ar to bēdīgi traumējošo pieredzi, ko kā cilvēks šā gada pavasarī guvu Gaiļezera uzņemšanas nodaļā. Par to domāju, gaidot, kad beigs pilēt sistēma sunim, jo man pat sistēmu tur tajā cilvēkārstu pasaulē neatvēlēja…”