foto: Jim Keays/Facebook
Mūžībā aizgājis "AC/DC" pirmais bundzinieks
Kolins Bērdžess.
Mūzika
2023. gada 16. decembris, 17:57

Mūžībā aizgājis "AC/DC" pirmais bundzinieks

Jauns.lv

Miris Kolins smagā metāla grupas "AC/DC" pirmais bundzinieks Kolins Bērdžess, vēstīts grupas "Facebook" lapā. Bērdžesam bija 77 gadi.

Paziņojumā, kas publicēts piektdienas vakarā, grupa pārstāvji rakstīja: “Ļoti skumji dzirdēt par Kolina Bērdžesa aiziešanu. Viņš bija mūsu pirmais bundzinieks un ļoti cienīts mūziķis. Priecīgas atmiņas, lai mierpilns roiks, Kolins." Viņa nāves cēlonis netika atklāts.

1973. gadā Bērdžess kļuva par “AC/DC” dalībnieku kopā ar ģitāristiem Angusu un Malkolmu Jangu, dziedātāju Deivu Evansu un basģitāristu Leriju van Krīdu.

Gadu pēc grupas dibināšanas Bērdžess bija spiests pamest grupu, grupas biedri apsūdzēja viņu par pārmērīgu alkohola lietošanu uz skatuves 1974. gada uzstāšanās laikā. Bundzinieks apgalvoja, ka kāds viņa dzērienu ir sazāļojis, taču viņa grupas biedri īsti viņa argumentiem nenoticēja.

Turpmāk Bērdžess spēlēja bungas populārā Austrālijas rokgrupā “The Masters Apprentices” no 1968. līdz 1972. gadam. 1988. gadā viņš un pārējie grupas dalībnieki tika uzņemti Austrālijas ARIA slavas zālē.