“Mēs regulāri uzkarinājām “Lattelecom” centrāli.” Kā Valdis Melderis sāka savas gaitas “Radio Skonto”
Valdis Melderis.
Slavenības
2023. gada 11. decembris, 14:53

“Mēs regulāri uzkarinājām “Lattelecom” centrāli.” Kā Valdis Melderis sāka savas gaitas “Radio Skonto”

Jauns.lv

Nupat trīsdesmit gadu dzimšanas dienu svinēja “Radio Skonto”, kurā izaugusi viena no radio leģendām – Valdis Melderis. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Melderis, kurš ir iecienīts pasākumu un arī dažādu raidījumu vadītājs, pastāsta, kā sākušās viņa gaitas “Radio Skonto” ēterā pirms trīsdesmit gadiem.

Taujāts par to, kā sācis savas gaitas “Radio Skonto”, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Melderis stāsta: “Es sāku pirms vispār gāja ēterā. Arvīds Mūrnieks mani “Latvijas Radio” uzrunāja, jo mēs tur bijām “Savstarpējo attiecību klubiņā”, kā psiholoģijas studenti ar Māri Siliņu kopā.” Melderis saņēmis uzaicinājumu piedalīties nakts raidījumā – no 12 naktī līdz sešiem rītā.

“Tik daudzi cilvēki vienlaicīgi zvanīja, ka mēs regulāri uzkarinājām “Lattelecom” centrāli,” atminas radio leģenda, “Mums bija jāzvana tantukam, kas tur pa nakti gulēja un teica: “Jums tur atkal saķēries.” Toreiz viss bija mehāniski un burtiski gāja uz kaut kādu komutatoru – ķeksēja vaļā tos dzelžus, lai atkal var sazvanīt.”

Uz Šipkēvica jautājumu, vai “Radio Skonto” tā arī sācis ar nakts raidījumu, Melderis atbild apstiprinoši: “Jā, sešas stundas sarunām – no 12 pussnaktī līdz sešiem rītā. Es, Uldis Pāvuls un Ivars Austers – šobrīd Uldis Pāvuls ir Organizāciju psiholoģijas doktors un Ivars Austers Latvijas Universitātē kūrē psiholoģiju.” Jāpiemin, ka drīz pēc darbības sākšanas “Radio Skonto”, Melderis sāk vadīt rīta programmu, kuru kopā ar Ritu Paulu vada vēl šodien.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.