foto: no privātā arhīva
Mākslinieks Vilipsōns parāda, kāds izskatās viņa Zaļais pūķis
Plānotāja autore Una Ulme ar mākslinieku Aivaru Vilipsōnu un viņa Zaļā pūķa zīmējumu uz jaunā "Labbūtības ceļveža" vāka.
Slavenības
2023. gada 9. decembris, 06:34

Mākslinieks Vilipsōns parāda, kāds izskatās viņa Zaļais pūķis

Žurnāls "Kas Jauns"

Tuvojoties Zaļā pūķa gadam, mākslinieks Vilipsōns, sēžot restorānā, saņēmis negaidītu aicinājumu uzzīmēt Zaļo pūķi. "Okay. Bet tikai tāpēc, ka man patīk Zaļais pūķis," piekritis talantīgais bohēmists.

Vajadzība pēc zaļa pūķa ilustrācijas radusies žurnālistei Unai Ulmei, kura jau otro gadu veido plānotāju "Labbūtības ceļvedis".

Una iesākusi sarunas ar kādu latviešu mākslinieku, taču sadarbība bremzējusi, līdz kādā jaukā vakarā viņa sastapusi Aivaru Vilipsōnu. “Cienījamo mākslinieku es uzrunāju spontāni, restorānā Osiris, kur viņš ir biežs viesis. Piegāju klāt un pavaicāju, vai viņš būtu ar mieru manam nākamā gada plānotājam uzzīmēt vāku. Tā kā pēc ķīniešu kalendāra nākamais ir Zaļā pūķa gads, vaicāju Vilipsōnam, vai viņš būtu ar mieru to attēlot. Nedaudz padomājis, viņš teica: “Okay. Bet tikai tāpēc, ka man patīk Zaļais pūķis!” Abi pasmējāmies, un jau pēc pāris nedēļām saņēmu skices,” priecīgi stāsta Una, kuras plānotājs jau nodrukāts un pieejams interesentiem.

Vaicāta par tā saturu, autore atklāj: “Tā kā pabeidzu koučinga studijas, plānotājā iekļāvu dažādas tehnikas, kas saistītas ar pašizaugsmi, laika plānošanu un ieradumu maiņu. Tāpēc ceru, ka Labbūtības ceļvedis būs lielisks instruments, kas palīdzēs ieceres pārvērst realitātē.”

Mākslinieka Vilipsōna izstādes "Suņa dzīve" atklāšana

2020. gada 13. februārī galerijā "Istaba" notika mākslinieka Aivara Vilipsōna izstādes "Suņa dzīve" atklāšana.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!