Trakā pasaule
2023. gada 7. decembris, 17:55

VIDEO: norvēģu drošsirdis uzstāda rekordu, ielecot ledainā ūdenī no augstas klints

Jauns.lv

Par “pēdējo vikingu” iedēvētais norvēģu drosminieks Kens Storness, kurš regulāri soctīklos publicē iedēvēts visnotaļ pārdrošus video, nolēmis pārspēt Norvēģijā iecienītās tā dēvētās “nāves niršanas” rekordu.

3. decembrī šis bijušais 35 gadus vecais Norvēģijas armijas karavīrs sociālajos tīklos publicēja jauno sasniegumu, ielecot Norvēģu jūras ledainā ūdenī no klints platformas 40,5 metru augstumā.

Pašreizējo rekordu sievietēm uzstādījusi Kena tautiete Asbjerga Nesje — ielecot no galvu reibinoša 30,5 metru augstuma.

Rekordistu ūdenī sagaidīja vesela komanda, lai pārliecinātos, ka ar viņu viss ir kārtībā un izvilktu no ūdens. Lieki teikt, ka šo triku nevajadzētu mēģināt atdarināt nevienam bez pienācīgas sagatavošanās un vienatnē.

Par spīti rekordam, viņš nav pasaules čempions šajā sporta veidā (ko norvēģu valodā sauc par døds), jo pērn viņš nepiedalījās Norvēģijā kopš 2008. gada notiekošajā pasaules čempionātā (Døds World Championship), patiesībā viņš nav uzvarējis nevienā čempionātā. Savukārt Nesje ir triumfējusi pēdējos trijos čempionātos. Šajā čempionātā, ko katru gadu augustā rīko Oslo, lēcieni notiek no platformas 10 līdz 15 metru augstumā.

Storness ne tikai nirst ledainā ūdenī, bet arī lecis sniegā no liela augstuma, kā arī ticis ar katapultu iešauts ūdenī, turot rokā kaujas cirvi.

Norvēģijas polārajā Harstades pilsētā uzaugušais Storness ne vien aizraujas ar ekstremāliem trikiem, dienējis armijā, bet piedalījies ar jauktās cīņas mākslas sacensībās. “Esmu cilvēks, kuram prasās kaut ko darīt,” viņš izteicies Norvēģijas raidsabiedrībai NRK. “Man patīk uz kaut ko tiekties un darīt to, kas var būt nedaudz riskanti.”

“Vismaz tas man liek justies dzīvam,” viņš saka.