Iestudējuma "Vecās dāmas vizīte" pirmizrādes svinēšana Čehova teātrī 2023. gada decembrī

2023. gada 1. decembrī uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvoja režisores Indras Rogas jauniestudējums "Vecās ...

gallery icon
Sarkanais paklājs
2023. gada 3. decembris, 12:00

FOTO: Čehova teātrī nosvin Indras Rogas iestudējuma "Vecās dāmas vizīte" pirmizrādi

Jauns.lv

Piektdien, 1. decembrī, uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvoja režisores Indras Rogas jauniestudējums "Vecās dāmas vizīte".

Izrādes režisore Indra Roga, jautāta par izrādes aktualitāti šodien, norāda, ka izrāde uzdod ļoti daudz jautājumu, kas raisa arī asociācijas ar šodienu, piebilstot, ka rodas sajūta, ka mēs esam turpat ar tiem pašiem jautājumiem, kur savulaik ir bijis pats Frīdrihs Dirrenmats, rakstot lugu.

Čehova teātra “Vecās dāmas vizīte” nodēvēta par traģisku komēdiju, titullomu tajā uzticēta Danai Bjorkai, bet viņas centrālais partneris šajā izrādē ir aktieris Rodions Kuzmins, kurš atveido Alfrēda Illa tēlu. Uz skatuves Čehova teātra aktieriem pievienojas arī virkne viesmākslinieku: aktieris Mārtiņš Upenieks, cirka mākslinieks Mariano Cronopio, dziedātāja Evilena Protektore, mākslinece Hongge Zhang (Mary) un vairāki Latvijas Kultūras akadēmijas studenti – topošie aktieri.

Izrāde “Vecās dāmas vizīte” no jauna skatupunkta uzlūko Čehova teātra pieteikto sezonas vadmotīvu – “vara”: tā stāsta par atriebības neizbēgamību, par spēku, ko anonimitāte dāvā sabiedrībai, un arī par visdīvainākajām mīlestības formām.

Kadri no Čehova teātra izrādes "Vecās dāmas vizīte"

2023. gada 1. decembrī uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvoja režisores Indras Rogas jauniestudējums "Vecās ...

gallery icon

Režisore Indra Roga izrādes radošajā komandā aicinājusi scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, horeogrāfi Ingu Raudingu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un komponistu Kārli Lāci, kurš radījis jauniestudējumam oriģinālmūziku, savukārt visas dziesmas izpilda paši aktieri. “Vecās dāmas vizīte” būs piemērota skatītājiem, kas sasnieguši 16 gadu vecumu, izrāde tiks spēlēta krievu valodā, skatītājiem zālē būs pieejami titri gan latviešu, gan angļu valodā.