foto: SplashNews.com/ Vida Press
Teilore Svifta kļuvusi par pasaulē klausītāko mākslinieci 2023. gadā
Teilore Svifta.
Slavenības
2023. gada 29. novembris, 18:22

Teilore Svifta kļuvusi par pasaulē klausītāko mākslinieci 2023. gadā

Jauns.lv

Saskaņā ar mūzikas straumēšanas aplikāciju "Spotify" ikgadējiem datiem Svifta bija 2023. gada visvairāk klausītā māksliniece visā pasaulē, kopš 1. janvāra gūstot vairāk nekā 26,1 miljardu atskaņojumu.

Popmūzikas zvaigzne šajā gadā ir gāzus no troņa puertorikāņu zvaigzni Bad Bunny, kas šo titulu ieņēma trīs gadus pēc kārtas, sākot ar 2020. gadu.

2023. gadā viņš ieņem otro vietu, trešajā vietā ir The Weeknd, ceturtajā - Drake, bet piektajā -meksikāņu mūziķis Peso Pluma.

Tomēr Bad Bunny 2022. gada albums "Un Verano Sin Ti" jau otro gadu pēc kārtas bija Spotify visvairāk straumējamais albums, sasniedzot 4,5 miljardus straumējumu visā pasaulē. Šajā kategorijā Teilores Sviftas "Midnights" ierindojās otrajā vietā, bet SZA "SOS" - trešajā. Visi trīs albumi tika izdoti pagājušajā gadā.

Teilore Svifta koncertturnejā “The Eras Tour”

gallery icon

Pirmo piecinieku noslēdz The Weeknd 2016. gada albums "Starboy" un Karol G "Mañana Será Bonito", kas ir vienīgais 2023. gadā izdotais albums, kas sasniedzis virsotni.

Mailijas Sairusas iedvesmojošā himna "Flowers" ir Spotify gada visvairāk straumētā dziesma ar 1,6 miljoniem straumējumu visā pasaulē.

SZA dziesma "Kill Bill" ir otrā visvairāk straumētā gada dziesma, savukārt Harija Stailza "As It Was", BTS dalībnieka Jung Kook ar Latto piedalīšanos "Seven" un Eslabon Armado un Peso Pluma "Ella Baila Sola" ieņēma attiecīgi trešo, ceturto un piekto vietu.

Otrdien Apple Music paziņoja, ka Wallena dziesma "Last Night" 2023. gadā ieņēma pirmo vietu tās globālajā dziesmu topā. Dziesmai šis ir bijis spožs gads, jo tā arī 16 nedēļas noturējās Billboard Hot 100 topa augšgalā, izlīdzinot Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Džastina Bībera dziesmai "Despacito", lai iegūtu otro ilgāko valdīšanas laiku Hot 100 65 gadu vēsturē.