Filma "Vietām gaidāms stiprs lietus" pirmizrāde

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien, 13. novembrī, pirmizrādi piedzīvoja režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus", vēsta filmas veidotāju ...

gallery icon
Kino
2023. gada 13. novembris, 22:51

FOTO: ļaudis steidz noskatīties režisores Gricmanes debijas filmu "Vietām gaidāms stiprs lietus"

Jauns.lv/LETA

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien, 13. novembrī, pirmizrādi piedzīvoja režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus", vēsta filmas veidotāju pārstāve Inga Zālīte.

Galvenās lomas filmā atveido Elīna Bojarkina, Matīss Budovskis, Kristīne Neverauska, Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens un Pāvels Griškovs.

Iepazīstinot ar kinolentes saturu, Zālīte atzīmē, ka tā vēsta par pāri - Sabīni un Reini. Viņu tikšanās ar Sabīnes māti izvēršas par traģikomiskām pusdienām, kurās neviens nepaēd un mate izmet meitu no mājām.

Reinis mīlas jūtu pārņemts glābj jauno sievieti un neapdomīgi piedāvā kopīgi apmesties savas mirušās omītes dzīvoklī. No iemīlēšanās jaunā pāra dzīve ātri pāriet sadzīvē.

Sabīnes vientulība viņu noved pie emocijām, kurās šķiet, ka dzīvoklis, Reinis un visi citi apstākļi viņu iesprosto. Dusmu mākta Sabīne cenšas Reini sāpināt un pārbaudīt, vai tiešām viņš ir gatavs kopīgām attiecībām.

Filmas režisore ir Gricmane, scenārija autors - Matīss Gricmanis, galvenais operators - Mārtiņš Jansons, mākslinieks - Kārlis Balodis, grima māksliniece - Alīna Bļinkova, kostīmu māksliniece - Ilze Kaša.