foto: Ekrānuzņēmumi no video
Andželinas Džolijas tēvs publiski kritizē meitas "melus" par Izraēlas karu pret "Hamas"
Džons Voits.
Slavenības
2023. gada 6. novembris, 18:44

Andželinas Džolijas tēvs publiski kritizē meitas "melus" par Izraēlas karu pret "Hamas"

Jauns.lv

Holivudas zvaigznes un cilvēktiesību aizstāves Andželinas Džolijas tēvs aktieris Džons Voits (84) paudis, ka ir "vīlies" meitā. Viņš soctīklā "Instagram" publiskojis uzrunu, kritizējot savas slavenās meitas izteikumus, kuros viņa nosoda Izraēlas rīcību.

Andželinas Džolijas tēvs Džons Voits skarbi nosodījis meitas izteikumus, kuros viņa kritizē Izraēlas rīcību karā, kas turpinās starp šo valsti un “Hamas” kaujiniekiem.

48 gadus vecā Andželina Džolija, kura savulaik bija ANO Augstās bēgļu Komisijas īpašā sūtne, nesen dalījās ar ierakstu, kurā apsūdzēja Izraēlu “apzinātā bērnu, sieviešu, ģimeņu bombardēšanā un pārtikas, medicīniskās un humānās palīdzības atņemšanā”, kas pārkāpjot starptautiskās cilvēktiesības.

Tagad aktrises tēvs Džons Voits ir nosodījis savas meitas paziņojumus, nodēvējot tos par “meliem”. Voits vērsies pie sabiedrības ar publisku uzrunu savā “Instagram” lapā. Video ieraksta laikā “Oskara” balvas laureāts sēž ASV karoga priekšā un saka: “Esmu ļoti vīlies, ka manai meitai, tāpat kā daudziem, nav izpratnes par Dieva godu, Dieva patiesību.”

Andželina Džolija ar tēvu

Andželina Džolija ar tēvu

gallery icon

Džona Voita sacītais izpelnījies vairāk nekā 82 000 vērtējumu ar “patīk”. Viņa uzruna sekojusi pēc tam, kad meita publiski nosodīja Izraēlu par Gazas bombardēšanu. Aktieris turpinājumā bilda: “Runa ir par Dieva zemes, Svētās zemes, ebreju zemes iznīcināšanu. Tas ir taisnīgums pret Dieva bērniem svētajā zemē. Izraēlas armijai ir jāaizsargā sava zeme, sava tauta. Tas ir karš. Nebūs tā, kā domā kreisie, tas tagad nevar būt civilizēti.”

“Izraēlai uzbruka necilvēcīgs terors pret nevainīgiem mazuļiem, mātēm, tēviem, vecvecākiem. Jūs, muļķi, saucat Izraēlu par problēmu, vajadzētu paskatīties uz sevi un pajautāt, kas es esmu? Kas esmu es? Un pajautāt Dievam, vai es mācos patiesību, vai arī man melo un es sekoju visiem pārējiem? Tie, kas saprot patiesību, saredz melus.”

Labas gribas sūtne Andželina Džolija un viņas misijas

gallery icon

“Šie dzīvnieki vēlas iznīcināt ebrejus, kristiešus. Viņi redz, ka palestīniešiem finanses nav atstātas novārtā. Viņiem bija doti milzīgi naudas apjomi, kuros viņi nedalījās ar tautu. Tā vietā viņi izgatavoja ieročus sava niknuma vārdā. Izraēlas tauta rūpējas par cilvēkiem. Viņi mīl un lolo. Tas ir kas tāds, ko šie dzīvnieki nesaprot. Taisnība uzvarēs.”

Aizvadītajā nedēļā Andželina Džolija savā vēstījumā sabiedrībai vērsa uzmanību uz to, ka Izraēlas rīcība Gazas sektorā jau novedusi pie tūkstošiem mierīgu cilvēku bojāejas – un uguns ir nekavējoties jāpārtrauc, mudināja aktrise.

Džolija nāca klajā ar paziņojumu saistībā ar notiekošo karu starp Izraēlu un “Hamas”. Aktrise nosodīja Gazas joslas “neizvēlīgo bombardēšanu” un pauda pārliecību, ka kaujinieku uzbrukums to neattaisno.

“Līdzīgi kā miljoniem cilvēku visā pasaulē, arī es pēdējās nedēļas esmu pavadījusi, izjūtot sāpes un dusmas par teroristu uzbrukumu Izraēlā, tik daudzu nevainīgu civiliedzīvotāju bojāeju, un domājot, kā vislabāk palīdzēt. Arī es lūdzos par katra ķīlnieka tūlītēju, drošu atgriešanos un par ģimenēm, kuras izjūt neiedomājamas sāpes par tuvinieka nogalināšanu. Pirmkārt par nogalinātajiem bērniem un daudzajiem bērniem, kuri kļuvuši par bāreņiem. Tas, kas notika Izraēlā, ir terora akts. Taču tas nevar attaisnot nevainīgu cilvēku bojāeju, Gazā bombardējot civiliedzīvotājus, kuriem nav kur iet, nav piekļuves pārtikai vai ūdenim, nav iespējas evakuēties un pat nav cilvēktiesību šķērsot robežu patvēruma meklējumos,” teikts Andželinas Džolijas paziņojumā.

Aktrise atgādināja, ka ar bēgļiem strādā jau 20 gadus. Viņa vienmēr iestājas par cilvēkiem, kuri jebkāda veida vardarbības dēļ ir spiesti pamest savas mājas. Džolija norādīja, ka Gazā dzīvo vairāk nekā divi miljoni cilvēku, kuri visi ir cietuši pēdējo divu desmitgažu laikā. Breda Pita bijusī sieva aicinājusi izbeigt civiliedzīvotāju apšaudes.

Andželina Džolija un viņas meitas tiekas ar Sīrijas bēgļiem

Aktrise Andželina Džolija apmeklējusi sīriešu bēgļu nometni Jordānā, un šajā ceļojumā līdzi ņēmusi vecākās meitas Šilo (11) un Zaharu (13). ...

gallery icon

Andželina Džolija kā labas gribas sūtne piekto reizi viesojas Irākā

gallery icon