Slavenības
2023. gada 23. oktobris, 04:55

Skumja ziņa leģendārās Merilas Strīpas faniem, kas sagrāvusi populāro priekšstatu

Jauns.lv

Holivudas leģenda Merila Strīpa, kuras 45 gadus ilgstošā laulība bija kā stabilitātes klints slavenību vētrainās privātās dzīves viļņos, ir pamatīgi apbēdinājusi savus fanus.

Izrādās, viņa jau sešus gadus dzīvo šķirti no sava vīra, tēlnieka Dona Gammera. “Dons Gammers un Merila Strīpa šķīrās pirms vairāk nekā sešiem gadiem un, kaut gan viņi vienmēr rūpēsies viens par otru, viņi ir izvēlējušies šķirtu dzīvi,” teikts Strīpas pārstāvja paziņojumā. Pēdējo reizi kopā viņi publiski parādījās 2018. gada ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvu pasniegšanas ceremonijā, vēsta “Page Six”.

Pārim ir četri bērni un pieci mazbērni. Viņus 1978. gadā iepazīstināja Merilas brālis Harijs, kad Merila vēl sēroja par sava partnera, aktiera Džona Kazala nāvi no plaušu vēža. Viņi apprecējās tajā pašā gadā, un kopš tā laika veiksmīgi izvairījās no preses uzmanības.

Merila Strīpa „Oskaru 2017” balvu vakarā

Aktrise Merila Strīpa „Oskaru” balvas vakaram bija izvēlējusies modes nama „Elie Saab” tērpu no 2017. gada pavasara/vasaras augstās modes kolekcijas.

gallery icon

64 gadus vecā aktrise Merila Strīpa saviesīgos pasākumos

gallery icon

“Laba griba un gatavība piekāpties — un šad tad aizvērt muti,” uz jautājumu viņu ilgās un laimīgās laulības noslēpumu Merila Strīpa izteicās 2002. gada intervijā žurnālam “Vogue”. 2017. gadā, saņemot labākās aktrises Oskara balvu par lomu filmā “The Iron Lady”, viņa veltīja sirsnīgu komplimentu savam vīram: “Es vēlos, lai viņš zina, ka devis man visu, ko es visaugstāk vērtēju mūsu dzīvē.”

Merilai Strīpai pieder rekordliels Oskara balvu nomināciju skaits — 21 (triumfējusi trīs reizes) un rekordliels "Zelta Globusa" nomināciju skaits — 32 (triumfējusi astoņas reizes). Oskara balvu par labāko otrā plāna lomu viņa saņēmusi par 1979. gada drāmu "Krāmers pret Krāmeri" (Kramer vs. Kramer), pārējās divas par galveno lomu — 1982. gada drāmā "Sofijas izvēle" (Sophie's Choice) un 2011. gada biogrāfiskajā drāmā par izcilo Lielbritānijas premjerministri Mārgaretu Tečeri "Dzelzs lēdija" (The Iron Lady).

Jāpiebilst, ka Merila Strīpa ir viena no retajām aktrisēm, kas nominēta Oskara balvai piecās desmitgadēs. Šādā elitārā sabiedrībā ir arī tādas leģendas kā Džeks Nikolsons, Pols Ņūmens, Lourenss Olivjē, Maikls Keins, Denzels Vašingtons, Frānsisa Makdormanda un Ketrīna Hepbērna.