foto: publicitātes (Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris)
Jau rītdien Čehova teātra jaunās sezonas atklāšana ar izrādi “Kaligula”
Sarkanais paklājs
2023. gada 12. oktobris, 14:15

Jau rītdien Čehova teātra jaunās sezonas atklāšana ar izrādi “Kaligula”

Jauns.lv

Rītvakar, 13. oktobrī, pirmizrāde plānota režisora Sergeja Golomazova iestudējumam pēc Albēra Kamī lugas “Kaligula”, atklājot Čehova teātra 141. sezonu.

Šodien uz Čehova teātra skatuves notiek pēdējie sagatavošanās darbi un mēģinājumi režisora Sergeja Golomazova vadībā, lai jau rītdien jauniestudējums “Kaligula” satiktu savus pirmos skatītājus. Kā iepriekš tika minēts, ar šo izrādi Čehova teātris turpina saturiski un analītiski akcentēt šīs sezonas vadošo motīvu – “vara”.

Līdz ar pirmizrādes svētkiem, teātris kopā ar kolektīvu un lūgtiem visiem atzīmēs arī savu 140. jubileju, kas oficiāli tika sagaidīta 2. oktobrī.

Izrādes “Ķaligula” radošo komandu Sergeja Golomazova vadībā papildina mākslinieks-inscenētājs Mihails Kramenko un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Ganzburgs. Izrādē būs dzirdams dzīvās mūzikas izpildījums mūziķu Vladimira Tuzova, Dmitrija Karpova, Jūlijas Saveļjevas un Antona Visocka izpildījumā. Galveno – Kaligulas – lomu atveidos Šamils Hamatovs, līdzās viņam uz skatuves būs arī Rodions Kuzmins, Maksims Busels/Ivans Streļcovs, Volodimirs Gorislavecs, Jekaterina Frolova, Anatolijs Fečins, Igors Čerņavskis, Oļegs Teterins, Dmitrijs Palēs, Vadims Grosmans, Tatjana Lukašenkova, Jūlija Berngardte, kā arī citi pieacināti izpildītāji.

Izrāde “Kaligula” piemērota pieaugušajiem no 18 gadu vecuma. Izrāde būs krievu valodā, skatītājiem tiks nodrošināti subtitri latviešu un angļu valodā.

Tuvākās “Kaligula” izrādes 13., 14., 15., 24. un 25. oktobrī. Čehova teātris aicina biļetes iegādāties laicīgi, jo sezonas laikā pieprasījums un zāles aizpildījums ir straujš. Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties bilesuserviss.lv vai teātra kasē Kaļķu ielā 16.

Plašāka informācija par tuvākajām izrādēm: www.mct.lv.