Viesi ierodas uz Ilonas Bageles jubilejas koncertprogrammu "Tāda ir dzīve..."

Piektdien, 6. oktobrī viesi ieradās Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē uz operas solistes Ilonas Bageles jubilejas koncertprogrammu "Tāda ir dzīve...", ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 7. oktobris, 09:48

FOTO: viesi ierodas uz Ilonas Bageles jubilejas koncertprogrammu "Tāda ir dzīve..."

Jauns.lv

Piektdien, 6. oktobrī viesi ieradās Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē uz operas solistes Ilonas Bageles jubilejas koncertprogrammu "Tāda ir dzīve...", kurā skan leģendārā vācu komponista Kurta Veila mūzika.

Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Ilona Bagale atklāj, ka šis viņai ir nozīmīgs un darbiem piesātināts gads, kurā dziedātāja 22. septembrī nosvinēja savu 50. jubileju, un kā vienu no vissvarīgākajiem notikumiem šogad Bagele izceļ koncertu "Tāda ir dzīve…".

foto: Juris Rozenbergs
Viesu vidū bija arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš.

Kabarē stila koncertā, kas norisinājās Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē pie nolaista dzelzs priekškara, izskanēja kompozīcijas no pasaulslavenās "Trīsgrašu operas", nepabeigtā mūzikla "Haklberijs Fins", dziesmuspēles "Mahagonija", operas "Zuduši zvaigznēs" u.c. To aranžijas veidojis ievērojamais vibrofonists un pasauslavenā kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķis Andrejs Puškarevs. Skaistu sveicienu koncerta radošajai komandai sagādājis arī pianists un komponists Madars Kalniņš, piedāvājot īpašu leģendārā "Mekija Naža" dziedājuma instrumentālo versiju.

Interviju ar Ilonu Bageli, kurā viņa pastāsta par mūziku, Daugavpili un raibo dzīvi, varat izlasīt šeit.