foto: imago/MediaPunch
Pēc 27 gadiem aizturēts iespējamais Tupaka slepkava
Tupaks Šakurs.
Slavenības
2023. gada 29. septembris, 23:35

Pēc 27 gadiem aizturēts iespējamais Tupaka slepkava

Jauns.lv

Piektdien viens no pēdējiem dzīvajiem lieciniekiem, kas Lasvegasā nošāva reperi Tupaku Šakuru, piektdien tika apsūdzēts slepkavībā saistībā ar 1996. gadā notikušo slepkavību, kas ir ilgi gaidīts pavērsiens lietā, kura izmeklētājiem sagādāja vilšanos un fascinēja sabiedrību.

Nevadas Lielā zvērināto tiesa apsūdzēja Duane "Keffe D" Deivisu vienā apsūdzības punktā par slepkavību ar nāvējošu ieroci, piektdien tiesā paziņoja Klārkas apgabala virsprokurora vietnieks Marks Didžiakomo.

Deiviss jau sen ir bijis zināms izmeklētājiem un pats intervijās un savā 2019. gada memuāru grāmatā "Compton Street Legend" ir atzinis, ka viņš atradās Cadillac automašīnā, no kuras 1996. gada septembrī notika apšaude.

Didžiakomo raksturoja Deivisu kā "komandieri uz vietas", kurš "deva pavēli nogalināt" Šakuru, kurš tika nogalināts 25 gadu vecumā. Slepkavību nodaļas leitnants Džeisons Johansons nosauca Deivisu par "līderi un šāvēju".

"27 gadus Tupaka Šakura ģimene ir gaidījusi taisnīgumu," piektdien preses konferencē sacīja Klārka apgabala šerifs Kevins Makmahils. "Lai gan es zinu, ka ir bijuši daudzi cilvēki, kuri neticēja, ka Tupaka Šakura slepkavība bija svarīga šim policijas departamentam, es esmu šeit, lai jums pateiktu, ka tā vienkārši nav."

Pēc Deivisa 2018. gada intervijas Johansons sacīja, ka policijas departaments "zināja, ka šī, visticamāk, ir mūsu pēdējā reize, kad varam veiksmīgi atrisināt šo lietu un izvirzīt kriminālapsūdzību".

Apsūdzības tika atklātas dažas stundas pēc tam, kad 60 gadus vecais Deiviss šorīt tika arestēts pastaigas laikā netālu no savām mājām Lasvegasas priekšpilsētā Hendersonā, norāda Didžiakomo .