Trakā pasaule
2023. gada 26. septembris, 14:05

VIDEO: "Kā tas ir iespējams?!?" Ķīniešu medicīnas students ar vienu rokas kustību izārstē paralizētu kaķi

Jauns.lv

Vai paralizēts kaķis var atgūt spēju staigāt? Izrādās, var, ja nokļūst prasmīga ķīniešu tradicionālās medicīnas studenta rokās, vēsta laikraksts “South China Morning Post”. Ķīnas sociālajā tīklā “Weibo” plašu popularitāti guvis stāsts par smagi traumēto kaķi, kurš atguvis staigāšanas spēju.

Paralizētais kaķis (ekrānuzņēmums no "Weibo")

Cietušo kaķi pie Tradicionālās ķīniešu medicīnas universitātes vārtiem Ķīnas Sičuaņas provinces Čendu pilsētā atrada studentu grupa. Pilnībā paralizētais kaķis bija tik novārdzis, ka nespēja pat šņākt vai ņaudēt. Veterinārajā klīnikā studentiem paziņoja, ka, kaķi bija notriekusi automašīna, bet, spriežot pēc nogrieztajiem nagiem, tas bija saimnieku pamests, mājās audzis kaķis. Cerot sakrāt naudu minkas ārstēšanai, studenti viņu paņēma pie sevis kopmītnē un uzsāka līdzekļu vākšanas kampaņu.

Drīz par notikušo uzzināja kāds kopmītnē dzīvojošais students, kurš ātri noteica, ka notriektajam kaķim ir nobīdīti mugurkaula skriemeļi, kas spiež uz mugurkaula nerviem. Viegli iekniebjot dzīvniekam mugurā, viņš ar vienu kustību novietoja skriemeļus vietā. “Uzreiz pēc tam, kad izdzirdējām krakšķi, kaķis spēja pakustināt pakaļkājas. Nespēju noticēt!” stāstīja notikušā aculiecinieks. Pēc dažām dienām cits students kaķim veica adatu terapiju, un drīzumā dzīvnieks pat sāka staigāt.

Paralizētā kaķa izārstēšana Ķīnā (ekrānuzņēmums no "X")

Daudzu mājas mīluļu saimnieki veterinārajās klīnikās Ķīnā kā Rietumu medicīnas alternatīvu vēlas saņemt ārstēšanu atbilstoši tradicionālajām metodēm. Akupunktūra ir sevišķi efektīvs sāpju mazināšanas līdzeklis kaķiem un suņiem, un var palīdzēt atrisināt kaulu, ādas un gremošanas sistēmas problēmas, intervijā “SZ News” izteicās Dienvidķīnas Lauksaimniecības universitātes pētnieks Liu Hufans.