foto: ddp / Vida Press
Bens Afleks pastāsta par apkaunojumu, ko piedzīvojis filmas "Armagedons" uzņemšanas laikā
Bens Afleks filmā “Armagedons”.
Slavenības
2023. gada 25. septembris, 08:15

Bens Afleks pastāsta par apkaunojumu, ko piedzīvojis filmas "Armagedons" uzņemšanas laikā

Jauns.lv

Holivudas aktieris Bens Afleks pastāstījis ne visai tīkamu aizkulišu pieredzi, kad 1998. gadā filmējies režisora Maikla Beja kases grāvējā “Armagedons”.

Filmas DVD aizkulišu komentāros Bens Afleks atklāja, ka režisors licis viņam “aizvērt muti”, kad aktieris uzdevis pārāk daudz jautājumu par filmas sižetu. Par to informē izdevums “The Post”.

Internetā no jauna parādījies audio klips, kurā Afleks stāsta par savu šokējošo pazemojumu, ko piedzīvojis zinātniskās fantastikas katastrofu filmas uzņemšanas laukumā.

“Es jautāju Maiklam, kāpēc ir vieglāk apmācīt naftas urbējus kļūt par astronautiem, nekā apmācīt astronautus kļūt par naftas urbējiem, un viņš man teica, lai, pie velna, aizveru muti,” aktieris atzīstas audioierakstā.

foto: CAMERA PRESS/NEWSMAKERS / David McNew / Vida Press
Filmas “Armagedons” režisors Maikls Bejs MTV Kino balvu ceremonija vakarā 1999. gadā.

Afleks, kuram tolaik bija tikai 25 gadi, turpinājumā citēja Maikla Beja teikto: “Zini, Ben, vienkārši aizveries, labi? Zini, tāds ir reāls plāns.”

“Es ieminējos  – ‘Tu gribi teikt, ka NASA ir reāls plāns apmācīt naftas urbējus?’ Un viņš atbildēja – ‘Vienkārši aizver muti!’” – turpināja Afleks.

foto: Frank Masi/Touchstone/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Par astronautiem apmācītie naftas urbēji, kas dodas misijā glābt Zemi.

Afleka kritiku atbalstīja arī viens no kinokritiķiem Rodžers Eberts, kurš izdevumam “Chicago Sun-Times” rakstīja: “Filma ir trieciens acīm, ausīm, smadzenēm, veselajam saprātam un cilvēka vēlmei tikt izklaidētam.”