foto: Juris Rozenbergs
Bijušais Valkas mērs Vents Armands Krauklis kļuvis par skolotāju
Vents Armands Krauklis ir apņēmības pilns: “Vienmēr esmu uzskatījis, ka skolā vajadzētu būt cilvēkiem ar skatu no malas, ar pieredzi un dažādām zināšanām.”
Slavenības
2023. gada 4. septembris, 08:24

Bijušais Valkas mērs Vents Armands Krauklis kļuvis par skolotāju

Kas Jauns Avīze

Bijušais Valkas mērs, grupas Bumerangs mūziķis Vents Armands Krauklis jaunajā mācību gadā atgriezies skolā – kļuvis par 11. klases audzinātāju Valkas J. Cimzes ģimnāzijā.

Ģimnāzijas direktore Lilita Kreicberga laikrakstam Ziemeļlatvija stāsta, ka Krauklim kopā ar vēstures un sociālo zinību skolotāju Vinetu Skutāni uzticētajā klasē mācās 34 skolēni, pārsvarā puiši, viņu vidū arī kara bēgļi no Ukrainas. “Skolā ir ļoti nepieciešams stiprais dzimums – vīrieši, īpaši šādā klasē. Ceru, ka skolēni novērtēs savu jauno klases audzinātāju,” teic Kreicberga.

Krauklis Ziemeļlatvijai atklāj, ka piedāvājumu izteica tagadējā kolēģe Skutāne kopā ar direktori: “Domāšanai bija nepieciešamas četras minūtes. Protams, ka šis piedāvājums bija ļoti negaidīts. Taču vienmēr esmu uzskatījis, ka skolā vajadzētu būt cilvēkiem ar skatu no malas, ar pieredzi un dažādām zināšanām, kurās var dalīties ar jauniem cilvēkiem.”

Krauklis sola darīt visu iespējamo, lai jauniešiem palīdzētu atrast savu vietu dzīvē un panākt, lai viņi vairāk iesaistās novada dzīvē, tā radot lielāku piederības sajūtu. “Kā man tas izdosies, tad jau redzēsim,” piebilst bijušais mērs.