foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Harijs atzīst, ka visu mūžu nožēlos savu pēdējo sarunu ar mammu princesi Diānu
Princis Harijs.
Slavenības
2023. gada 31. augusts, 16:30

Princis Harijs atzīst, ka visu mūžu nožēlos savu pēdējo sarunu ar mammu princesi Diānu

Jauns.lv

Šodien aprit 26 gadi kopš princeses Diānas bojāejas autoavārijā Parīzē. Princis Harijs neskaitāmas reizes publiski runājis par savas mammas Velsas princeses traģiskās nāves ietekmi uz viņa garīgo veselību, kā arī skaļi paudis nožēlu par abu pēdējo sarunu.

Princis Harijs gadu gaitā ir bijis ļoti atklāts par mātes nāves ietekmi uz viņa garīgo veselību. Viņam bija tikai 12 gadu, kad Velsas princese Diāna gāja bojā autoavārijā Parīzē.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon

Harijs un viņa vecākais brālis princis Viljams 26 gadu laikā, kas pagājuši kopš mammas nāves, atklājuši vairākus personiskus stāstus par Diānu. Viņi arī pauduši nožēlu par to, kā noritējusi pēdējā saruna. Abi jaunie prinči bija brīvdienās Balmoralā kopā ar tēvu un citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, kad viņus sasniedza sēru vēsts.

Princeses Diānas liktenīgais brauciens

gallery icon

2017. gada iznākušajā dokumentālajā filmā princis Harijs atklāja, ka ļoti nožēlo pēdējo reizi, kad viņš runājis ar mammu, jo izmisīgi vēlējies beigt telefona sarunu, lai varētu doties ārā spēlēties.

Dokumentālajā filmā “Diāna, mūsu māte” (“Diana, Our Mother”) prinči Viljams un Harijs stāstīja par savu mammu un atsauca atmiņā pēdējās reizes, kad bija viņu satikuši.

Briti piemin pirms 20 gadiem bojā gājušo tautas princesi Diānu 2017. gadā

31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un ...

gallery icon

Harijs teica: “Es nevaru atcerēties, ko tieši teicu. Bet atceros tikai to – ko nožēlošu visu atlikušo mūžu –, cik īsa bija telefona saruna. Ja es būtu zinājis, ka tā ir pēdējā reize, kad es runāšu ar savu māti – ko gan es viņai būtu pateicis.”

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon

Viljams piebilda: “Es atceros, ka jutos pilnīgi pārakmeņojies, dezorientēts, viss reiba. Tu jūties ļoti, ļoti apjucis. Un tu visu laiku jautā sev: ‘Kāpēc es?’ Visu laiku: ‘Kāpēc? Ko es esmu izdarījis? Kāpēc? Kāpēc tas noticis ar mums?’”

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon

Dokumentālajā filmā Harijs runāja arī par mammas bērēm, kas notika 6. septembrī Londonā. Viņš teica: “Mana māte tikko bija nomirusi, un man bija garu ceļu jāiet aiz viņas zārka, kuru ielenca tūkstošiem cilvēku, kas mani vēroja, bet miljoniem citu to darīja televīzijā. Nedomāju, ka to vajadzētu prasīt no kāda bērna, jebkādos apstākļos. Es nedomāju, ka tas notiktu šodien.”

foto: Mirrorpix / Vida Press
Princeses Diānas bēres 1997. gada 6. septembrī Londonā. No kreisās: Diānas brālis grāfs Čārlzs Spensers, princis Viljams, princis Harijs un tolaik Velsas princis Čārlzs.

Ieskats prinča Harija mājas birojā Kalifornijā

gallery icon