Atvadas no mūžībā aizgājušā Toto Kutunjo

Leģendārais itāļu dziedātājs Toto Kutunjo nomira 22. augustā Milānas klīnikā “San Raffael”, kur pavadīja savas dzīves pēdējos mēnešus. Leģendas menedžeris ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 24. augusts, 20:32

Mira no vēža ārstu rokās: atklājas skaudra aina par itāļu mūziķa Toto Kutunjo dzīves pēdējām dienām

Jauns.lv

Leģendārais itāļu dziedātājs Toto Kutunjo nomira 22. augustā Milānas klīnikā “San Raffael”, kur pavadīja savas dzīves pēdējos mēnešus. Leģendas menedžeris apstiprināja, ka nāves cēlonis bijis vēzis. Toto Kutunjo tika diagnosticēts prostatas vēzis, kad viņam bija 64 gadi.

Dziedātājs regulāri konsultējās ar onkologiem, izgāja ķīmijterapijas kursus un 16 gadus cīnījās ar mānīgu un nāvējošu slimību. Taču pēc ilgstošas ​​remisijas iestājās recidīvs, lielā vecuma dēļ Toto Kutunjo vairs netika galā ar saslimšanu, raksta “TheVoiceMag”.

Mākslinieka menedžeris Danilo Mancuso sacīja, ka pēdējos mēnešos mūziķa stāvoklis ir strauji pasliktinājies, viņa ķermenis vairs nespēj cīnīties ar slimību. 22. augustā dziedātāja sirds apstājās, viņš nomira ārstu rokās, kuri darīja visu iespējamo, lai atvieglotu pacienta ciešanas.

Toto bēres notika šodien, 24. augustā, Romā. Bēru dievkalpojums notika Milānas “Santi Nereo ed Achilleo” (Svēto Nereo un Ahileja) bazilikā. Ceremonijā piedalījās nelaiķa mākslinieka radinieki, draugi un kolēģi.

Itālijas premjerministre Džordžija Meloni savā līdzjūtībā atzīmēja, ka Kutunjo ir “lielisks itālis” un īsts savas valsts varonis. "Dievs ir nolēmis ļaut jums atpūsties mierā, taču jūsu dziesmas uz visiem laikiem paliks ierakstītas daudzu fanu sirdīs. Paldies par visu. Tā bija privilēģija dzīvot vienlaikus ar tādu leģendu kā jūs,"  Džordžiju citē ANSA.