Trakā pasaule
2023. gada 8. augusts, 17:39

VIDEO: pasažieri pārsteigti atklāj, ka sēž vienā lidmašīnā ar izbēgušu lāci

Jauns.lv

Neparasta iemesla dēļ “Boeing 747” reisa Dubaija-Bagdāde pasažieriem nācās vairākas stundas uzkavēties Dubaijas starptautiskajā lidostā — kravas nodalījumā no krātiņa bija izkļuvis lācis, vēsta “Daily Mail”.

Sociālajos tīklos izplatījās video, kuros redzams lidmašīnas bagāžas nodalījumā klīstošs lācis, kamēr aviosabiedrības darbinieki mēģina saprast, ko ar plēsoņu iesākt, pasažieriem lidmašīnas salonā nepacietīgi gaidot izlidošanu.

“Iraqi Airways” atvainojās pasažieriem par sagādātajām neērtībām, taču norādīja, ka nav vainojama dzīvnieka izkļūšanā no krātiņa. Apkalpe sazinājās ar vietējām varas iestādēm, kuras atsūtīja speciālistu vienību, kurai izdevās lāci iemidzināt un nogādāt ārā no lidmašīnas. Kamēr lācis tika evakuēts, lidmašīnas izlidošana aizkavējās trīsarpus stundas.

Pagaidām nav skaidrs, kādēļ šis dzīvnieks tika transportēts lidmašīnā, kas ir viņa īpašnieks un kāds ir lāča turpmākais liktenis. Irākas premjerministrs Mohameds Šia as-Sudani uzdevis noskaidrot atbildīgos.

Pēdējā laikā bagātiem irākiešiem ir mode turēt mājās savvaļas dzīvniekus, kaut gan varas iestādes cenšas ieviest tiesiskus līdzekļus šo zvēru aizsardzībai. Bagdādes policijai savulaik pat nācies lūgt iedzīvotāju palīdzību, lai nepieļautu bīstamu dzīvnieku klaiņošanu pa pilsētas ielām vai viņu nokļūšanu restorānu ēdienkartē.