foto: Juris Rozenbergs
Rīgas eksmērs Mārtiņš Staķis un krodzinieks Bikšus izrādās radinieki
Arnis un Mārtiņš festivālā.
Slavenības
2023. gada 31. jūlijs, 06:09

Rīgas eksmērs Mārtiņš Staķis un krodzinieks Bikšus izrādās radinieki

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Amatu atstājušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (44) un krodzinieks Arnis Bikšus (55), izrādās, viens otru zina jau kopš mazotnes, jo abus saista sirsnīgas radu attiecības.

Mārtiņš Staķis un Arnis Bikšus nesen kopā atpūtās un klausījās koncertus Lucavsalā, kad tur risinājās "Positivus" festivāls.

"Positivus" apmeklētāji izbauda festivāla gaisotni

Jau otro gadu Lucavsalā bez telšu pilsētiņas, ar videi draudzīgāku kārtību un plašu vērienu aizritējis “Positivus” festivāls. Kā vērtējama pasākuma ...

gallery icon

Kā zināms, Arnis Bikšus ir viens no Latvijas krogus industrijas leģendām, gadu gaitā bijis vairāku Rīgas populārāko lokālu īpašnieks. Arī Mārtiņš Staķis krietnu laiku darbojas kafejnīcu un kafijas biznesā, un tas, ka abi atpūšas kopā, it nemaz nebūtu pārsteigums. Taču žurnālam "Kas Jauns" Mārtiņš Staķis atzīstas: “Arnis man ir viens no mīļākajiem radiniekiem!”

“Kāda precīzi ir mūsu radniecība, to zina tikai mans fāters,” smej Arnis Bikšus. “Viņa tēvs un mans tēvs bija brālēni,” zinošāks jūtas Staķis.

foto: Juris Rozenbergs
Arnis un Mārtiņš festivālā.

“Kopā tusējām jau kā mazi puikas. Vasarās dzīvojām pie Mārtiņa mammas Tumē. Es biju lielāks, vecāks. Atceros, kā Mārtiņu mazu atveda mājās no dzemdību nama. Es viņu auklēju,” atminas Arnis Bikšus.

“Arnis bija brālēns, pie kura es vienmēr gribēju braukt un kuram alku līdzināties. Viņš jaunībā nodarbojās ar bobsleju un bija viens no ātrākajiem 100 metru skrējējiem Latvijā. Un lidostā strādāja par bārmeni – tā tolaik bija augstākā pilotāža! Ar Arņa brāli Kārli bijām daudzmaz vienā vecumā, un bērnībā esam kopā pavadījuši vairākas skaistas, foršas vasaras,” pastāsta Mārtiņš Staķis.

Vaicāts par nākotnes profesionālajiem plāniem pēc Rīgas domes priekšsēdētāja amata atstāšanas, Mārtiņš Staķis pārliecinoši atbild: “Es vēl esmu jauns, man viss vēl priekšā!”

Staķis vizītē Kijivā satiek Zelenski

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis piektdien savā vizītē Kijivā, Ukrainā ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Kopā ar citu Eiropas pilsētu ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!