Mūzika
2023. gada 5. jūlijs, 14:45

FOTO: pēc divu gadu pauzes Vecpiebalgā atkal ar vērienu izskan Imantdienas

Jauns.lv

Pēc divu gadu pauzes 1. jūlijā krāšņi izskanēja Imantdienu koncerts, kas pulcēja daudzus tautā iemīļotus skatuves māksliniekus Vecpiebalgas gleznainajā Alauksta estrādē.

Imantdienās šogad uzstājās Olga Rajecka, Uģis Roze, Ainars Mielavs, Agnese Linarts, Jānis Šipkēvics, "Tev tuvumā", "Raxtu Raxti", Goran Gora, Ieva Akuratere, bet izskaņā lustīgu sadziedāšanos ar publiku kūrēja mūziķis Marts Kristians Kalniņš.

Koncertu atklājot, Imants Kalniņš tika sumināts vārda dienā un iepriecināts ar prāvu dāvanas kasti un skaistu ziedu pušķi.

Koncertu baudīja arī komponists Imants Kalniņš, kurš kopā ar kundzi Agru Kalniņu un jaunāko dēlu Džonatanu Kalniņu sēdēja otrajā rindā. Turpat līdzās iekārtojušies bija arī komponista meita Rēzija Kalniņa ar vīru diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī Agras un viņas iepriekšējā vīra mūziķa Igo jaunākais dēls Dāvids Vidvuds Fomins.

Viens no koncerta skaistākajiem brīžiem bija, kad Ainara Mielava uzstāšanās laikā, izpildot dziesmu "I Love You", skatoties vīram acīs, līdzi dziedāja komponista mīļotā sieva Agra.

Imanta Kalniņa komponētās dziesmas, kas, kā allaž pieskandināja Imantdienu koncertu, ātri vien iekustināja publiku, un ļaudis kuplā pulkā sanāca skatuves priekšā, gan dziedot līdzi, gan griežoties dejās Alauksta ezera saulrietā.

Komponists Imants Kalniņš koncerta izskaņā Jauns.lv neslēpa, ka jūtas dziļi saviļņots un laimīgs par skaisto vakaru Vecpiebalgā. Tā kā Imanta un Agras lauku mājas arī atrodas Vecpiebalgā, Kalniņa kungs sacīja, ka arī turpmākajos gados visticamāk Imantdienas norisināsies tieši Alauksta estrādē, jo tālus ceļa gabalus māksliniekam vairs netīk mērot.