Itālijā beidzot atlaiž skolotāju, kura 20 gadus nerādījās darbā
Čincia Paolina de Lio (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 3. jūlijs, 11:27

Itālijā beidzot atlaiž skolotāju, kura 20 gadus nerādījās darbā

Jauns.lv

Itālijā atlaista no darba literatūras un filozofijas skolotāja, kura 20 gadus nerādījās darbā.

Čincija Paolina de Lio tika pieņemta darbā Kjodžas vidusskolā pie Venēcijas pirms 24 gadiem, taču viņa praktiski uzreiz aizgāja slimības atvaļinājumā, pēc tam apmeklēja konferences un kvalifikācijas paaugstināšanas kursus. Paretam viņa pildīja savus tiešos pienākumus skolā, taču inspektori viņas materiāla pasniegšanas veidu raksturoja kā “juceklīgu”.

Kad Čincija četrus mēnešus aplaimoja skolu ar savu klātbūtni, viņas audzēkņi sūdzējās, ka skolotāja ir slikti sagatavojusies stundām, regulāri aizmirsa savus mācību materiālus, stundu laikā mēdza runāt pa telefonu un sūtīt īsziņas. Daži skolnieki pat pieteica streiku un atteicās apmeklēt viņas vadītās stundas.

Galu galā skolas vadības pacietības mērs bija pilns, un 2017. gadā Čincija tika atlaista, taču tiesas ceļā viņa panāca atjaunošanu darbā, turpinot tajā neierasties. Izglītības ministrija pārsūdzēja tiesas lēmumu, norādot, ka pirmos desmit gadus Čincija vispār nerādījās skolā, bet atlikušo 14 gadu laikā viņas ilgstošā prombūtne tika skaidrota ar slimībām, personiskiem vai ģimenes apstākļiem, vēsta BBC.

Tiesvedība nonāca līdz pat augstākajai instancei — Augstākajai kasācijas tiesai, kura apstiprināja skolotājas atlaišanu, norādot, ka tik ilga izvairīšanās no savu pienākumu pildīšanas nodemonstrējusi viņas “pastāvīgu un absolūtu nepiemērotību” skolotājas darbam.

Čincija padoties negrasās un apgalvo, ka viņas rīcībā esot dokumenti, kas pierāda viņas versiju par notikušo. Tiesa, kad laikraksta “La Repubblica” korespondents ar viņu sazinājies, atbilde skanējusi visnotaļ savāda: “Atvainojiet, pašlaik esmu pludmalē.”