Mūzika
2023. gada 29. jūnijs, 18:19

Kantrigrupa "Sestā jūdze" pārsteidz ar jaunu albumu "Latvieši"

Jauns.lv

Gluži kā simbolisku veltījumu gaidāmajai Latvijas pusapaļajai jubilejai jaunu albumu “Latvieši” ar desmit pilnīgi jaunām dziesmām saviem cienītājiem sarūpējusi titulētākā Latvijas kantrimūzikas grupa “Sestā jūdze”, portālu Jauns.lv informē grupas pārstāvji.

Albumā, kas klajā nāca jūnija sākumā, jau no pirmajiem akordiem iepriecina ar aizraujošu skanējumu un melodiskumu vislabākajās latviešu kantrimūzikas tradīcijās, ko vietām, īpaši tituldziesmā, caurvij izteikti patriotiskas noskaņas.

Dinamiskākus ritmus brīžiem nomaina smeldzīgi romantiskas mīlas balādes, kas patīkami skar dvēseles jūtīgākās stīgas un joprojām ir un paliek “Sestās jūdzes” oriģināldziesmu autora un dziedātāja Agra Gedroviča stiprā puse un arī grupas neatkārtojamā “firmas zīme”. To visu lieliski papildina arī saturīgs tekstuālais materiāls, kur šoreiz lielāko artavu devis Ivars Strautiņš.

foto: Publicitātes foto (Sestā jūdze)

Īpaši uzteicams ir albuma kopējais skanējums, kam ne mazumu pūļu veltījis “Sestās jūdzes” ilggadējais ģitāras virtuozs, aranžētājs un ieraksta producents Jānis Misiņš, veiksmīgi nododoties agrāk nedzirdētiem eksperimentiem ar skaņām un idejiski oriģināliem, grupai šķietami neierastiem skaņu salikumiem, ne mirkli nezaudējot pašmāju kantrimūzikas gigantu ierasto “rokrakstu”. Tas viss dziesmām piešķir īpašu svaigumu un liek apgalvot, ka grupai jau sen ir laiks kāpt uz kādas no Našvilas skatuvēm.

Ieraksts ir visai ekskluzīvs – izdots ierobežotā tirāžā un pieejams tikai tieši no grupas, iepriekš sazinoties sociālajos tīklos.

foto: Publicitātes foto (Sestā jūdze)