Mūzika
2023. gada 17. jūnijs, 23:13

FOTO: cilvēkus pārņem līksmība un dejas elektroniskās mūzikas festivālā "Unreal Music Festival" Mežaparkā

Jauns.lv/LETA

Mežaparka Lielajā estrādē šodien, 17. jūnijā, pirmo reizi norisinājās elektroniskās deju mūzikas un papildinātās realitātes festivāls "Unreal Music Festival", pulcējot ārzemju dīdžejus un pašmāju populārākos šī žanra pārstāvjusinformēja pasākuma organizētāji.

Festivālā piedalīsies starptautiski pazīstami dīdžeji no Beļģijas, Grieķijas, Nīderlandes, Itālijas, Norvēģijas, Vācijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Savukārt Latviju pārstāvēs "Makree", Magnuss Eriņš, "Hey Who’s That Kid", "NF3&Rexton", "Levan&24k" un "Bruno Drake".

Papildinātās realitātes dimensiju apmeklētāji varēs pieredzēt, izmantojot lietotni "Unreal Music Festival" mobilajos tālruņos. Tā dos iespēju gan redzēt papildinātās realitātes daļu Mežaparka Lielās estrādes teritorijā, gan uzņemt fotogrāfijas un ierakstīt video. Lietotnē būs pieejama arī informācija par mūziķu uzstāšanās laikiem.

Skatuves autors ir scenogrāfs, mūzikas tehnoloģiju speciālists un gaismotājs Andrejs Dubkovs. Festivālam taps īpaši projektēta apļa konstrukcijas telpiska LED skatuve.

Festivāla organizētāji prognozē, ka to apmeklēs arī ārzemju viesi no Skandināvijas, ASV, Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas un citām tuvējām kaimiņvalstīm.