foto: Publicitātes foto
"Mēs ļoti gaidām Ilonu atpakaļ," - Olga Rajecka skaidro, kāpēc "Eolika" uzstājas bez Stepanovas
"Eolika" šogad koncertēs ar Laimu Miltiņu sastāvā.
Slavenības
2023. gada 12. jūnijs, 06:33

"Mēs ļoti gaidām Ilonu atpakaļ," - Olga Rajecka skaidro, kāpēc "Eolika" uzstājas bez Stepanovas

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Šovasar "Eolika" koncertēs vairākos koncertos un pilsētas svētkos, taču ierastajā sastāvā ir kāda izmaiņa - Ilonas Stepanovas vietā dziedās Laima Miltiņa. Kāpēc? To centies noskaidrot žurnāls "Kas Jauns".

Jau pirms gada 1. jūnijā "Eolika" uz skatuves kāpa bez Ilonas Stepanovas, kas ir pirmā no leģendārā četrinieka, ko Boriss Rezņiks uzaicināja uz "Eoliku". Tas notika 1977. gadā, bet vēlāk kvartetam pievienojās Viktors Zemgals, Dainis Dobelnieks un Olga Rajecka. Aizvadītajā vasarā Ilonu grupā uz pāris koncertiem aizstāja Beāte Meldere, jo Ilona pēc koncertdārza "Pūt, vējiņi!" vērienīgā atklāšanas koncerta bija stipri saaukstējusies un pēc tam saslimusi.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Vēl pērn augustā Olgas Rajeckas 60. gadu jubilejas koncertā "Mana svētku diena" apvienības "Eolika" kvartets bija savā ierastajā sastāvā. No kreisās: Dainis Dobelnieks, Ilona Stepanova, Olga Rajecka un Viktors Zemgals.

Tagad pagājis gads, un Eolika atkal uzstājas bez Ilonas Stepanovas. “Diemžēl viņai ir veselības problēmas, kas traucē aktīvi koncertēt. Tā gadās, ko padarīsi. Bet mēs ar nepacietību gaidām Ilonu atpakaļ,” žurnālam "Kas Jauns" skaidro Olga Rajecka, sakot, ka ilggadējās kolēģes aizstājēja Laima Miltiņa lieliski iekļāvusies kvartetā: “Viņa ir "Eolikas" bekvokāliste, zina "Eolikas" repertuāru, pēc balss ir alts tāpat kā Ilona, tāpēc mums labi saskan kopā.”

Olgas Rajeckas jubilejas koncerts "Mana svētku diena" 2022. gada augustā

2022. gada 24. augustā Dzintaru koncertzālē norisinājās dziedātājas Olgas Rajeckas jubilejas koncerts "Mana svētku diena", uz kuru dziedātāja ieradās baltā ...

gallery icon

Šis nav pirmais gadījums, kad "Eolikā" tiek aizstāts kāds dziedātājs. Piemēram, pirms desmit gadiem Viktora Zemgala vietā kādu laiku dziedāja jaunais talantu šovu dalībnieks Edgars Krūmiņš. Un tas pierāda, ka šī klausītāju iemīļotā grupa visus šos vairāk nekā 40 gadus spēj pārvarēt jebkādas likstas!

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!