foto: Juris Vaidakovs
Mārtiņš Karsums nepārdzīvo, ka vairs nespēlē izlasē
Mārtiņš Karsums.
Slavenības
2023. gada 16. jūnijs, 06:06

Mārtiņš Karsums nepārdzīvo, ka vairs nespēlē izlasē

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Protams, pašam jau gribējās izcīnīt kādu medaļu pasaules čempionātos, taču neko darīt,” tā žurnālam "Kas Jauns" teic hokejists Mārtiņš Karsums.

Mārtiņš savu karjeru Latvijas izlasē beidza pērn pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm, kur pozitīvu Covid-19 analīžu dēļ nepiedalījās nevienā mačā. Viņš piedalījies piecos pasaules čempionātos un bijis triju olimpisko spēļu dalībnieks, bet tagad spēlē Slovākijas augstākās līgas komandā "Liptovsky Mikulas", kur ir viens no labākajiem snaiperiem.

Latvijas hokeja zvaigžņu spēle "Ozo" hallē 2023. gada maijā

Bijušie Latvijas hokeja izlases puiši, apvienojot spēkus ar jaunajiem talantiem, 2023. gada maijā devās laukumā "Ozo" halles 15 gadu jubilejas ...

gallery icon

“Kad beidzās sezona klubā, divas nedēļas neko sportisku nedarīju, bet pēc tam regulāri trenējos un slidoju pie amatieriem. Divreiz nedēļā eju arī uz stadionu, lai uzturētu formu. Nevar jau atļauties slinkot, citādi vēders aug,” smejas Karsums.

Slaveno maču ar Šveici par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Mārtiņš skatījās klātienē. “Sajūtas? Vislabākās! Tādas, kā visai Latvijai. Protams, ka ir škrobe, ka tad, kad spēlēju izlasē, mums tāds panākums nesanāca. Vienmēr jau gribējās tikt augstākās vietās. Arī šogad palīdzēt izlasei? Nē, ar savām pārciestajām 15 operācijām vairs nevaru atļauties izturēt tādu papildu slodzi vēl mēnesi pēc sezonas klubā. Tāpēc es nepavisam nepārdzīvoju, ka tagad nebiju uz laukuma izlasē. Pats taču pateicu – viss, ar izlasi pietiek –, un, re, jaunie čaļi manā vietā arī ir labi… Tātad viss bija pareizi,” žurnālam "Kas Jauns" saka Mārtiņš.

Pie Brīvības pieminekļa sagaida hokejistus

Fani sagaida hokejistus pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon

Karsums plāno vēl vismaz gadu divus nospēlēt hokeju profesionālā līmenī ārvalstu klubos. “Kamēr vēl ķermenis velk, šī iespēja jāizmanto. Aizvadītā sezona Slovākijā sanāca diezgan laba, tāpēc jūtu, ka es vēl varu. Ko pēc karjeras beigām? Ceru, ka šogad pabeigšu studijas Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, tad iešu par treneri. Man vēl atlicis pēdējais eksāmens, un diploms kabatā!” informē Mārtiņš Karsums.

Hokejisti Karsums un Rēdlihs tiekas ar Latvijas izlases faniem

gallery icon