Jordānijas karaliene ar dēla līgavu

Jordānija ir lielu svētku gaidās - nākamnedēļ notiks kroņprinča Huseina kāzas. Tāpēc esošā Jordānijas karaliene Ranija, atbilstoši tradīcijām organizēja krāšņus ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 23. maijs, 20:10

Jordānijā ar krāšņiem svētkiem aizsākas karaliskās kāzas

Jauns.lv

Jordānija ir lielu svētku gaidās - nākamnedēļ notiks kroņprinča Huseina kāzas. Tāpēc esošā Jordānijas karaliene Ranija, atbilstoši tradīcijām organizēja krāšņus svētkus, kuros emocionāli godināja sava dēla izredzēto, arābu izcelsmes arhitekti Radžvu Al-Saifu no Saūdu Arābijas.

Daloties dažos vārdos par savu nākamo vedeklu, karaliene raksturoja Radžvu kā "jaukāko un skaistāko topošo līgavu", piebilstot, ka viņa viņai dēla līgava ir tikpat dārga kā viņas meitas princeses Imana un Salma.

"Es nekad neaizmirsīšu, cik laimīgi mēs ar Viņa Majestāti bijām, kad Al Huseins mums teica, ka vēlas precēties ar Radžvu. Viņa ir ideāla atbilde uz visām manām lūgšanām par viņa nākamo sievu,” karaliene pavēstīja, pirms novēlēt pārim svētīgu un laimīgu nākotni.

"Lai jūs vienmēr esat viens otra laimes un atbalsta avots," viņa teica.

Neizpalika ar karalienes komplimenti Radžvas mātei. “Meita parasti ir viņas mātes atspulgs,” pavēstīja Ranija, kroņprinča līgavas māti Azzu raksturojot kā "dārgakmeni".

Pērn, septembrī tika paziņots, ka Jordānijas kroņprincis Huseins pēc saderināšanās ceremonijas topošās līgavas ģimenes mājā Rijādā apprecēsies ar Saūda Arābijā dzimušo arhitektu Radžvu.

Huseins un Radžva plāno apprecēties Jordānijā 1. jūnijā Zahran pilī Ammānā, un svinības aizsākās pagājušajā naktī, septiņas dienas pirms gaidāmajām kāzām. Viesu vidū bija Ranijas meitas princese Imana bint Abdullah II un princese Salma bint Abdullah II, kā arī Alseifa ģimenes locekļi un sievietes no visas karaļvalsts.

Ballītē skanēja tradicionālās Jordānijas un Saūda Arābijas kāzu dziesmas, ko izpildīja vietējie mākslinieki.