Iekniebiet kāds diskžokejam! Grēviņš iegriež ēteru kopā ar Snake un uzrīko “Cietos riekstus” ar Melderi un Sipenieci-Gavari
Toms Grēviņš.
Slavenības
2023. gada 19. maijs, 14:48

Iekniebiet kāds diskžokejam! Grēviņš iegriež ēteru kopā ar Snake un uzrīko “Cietos riekstus” ar Melderi un Sipenieci-Gavari

Jauns.lv

“Radio SWH” 30. dzimšanas dienas ietvaros uz vienu reizi atgriežas iemīļoti raidījumi un to vadītāji. 18. maija vakarā klausītāji varēja baudīt neaizmirstamu vakaru Toma Grēviņa un Jāņa Kronberga jeb Snake pavadībā raidījumā “Lielais vakars”. Neizpalika arī bez īpašiem viesiem – studijā viesojās Valdis Melderis un Baiba Sipeniece-Gavare, kas spēlēja “Cietos riekstus”.

“Iekniebiet kāds diskžokejam!” raidījumu sāk Grēviņš, kurš kopā ar Kronbergu vadīja “Lielo vakaru”, kādā brīdī pat uz atvaļinājuma laiku aizstājot “Bē Bē brokastu” Ufo un Fredi. Kā atminas Kronbergs, darbs “Radio SWH” bijis piepildīts laiks viņa dzīvē. Lai 18. maija vakaru ierakstītu kā ļoti īpašu, Grēviņš pat ir gatavs pārspēt rekordu, ko cita raidstacija uzstādījusi 2009. gadā ASV – minūtes laikā 15 klausītāji ēterā nosauc Taigera Vudsa vārdu. Tomēr ķibeles ar pogu spiešanu diemžēl neļauj rekordu uzstādīt, sasniedzot 8 zvanītājus.

Tāpat Arta Volfa pavadībā trijotne mēģina piezvanīt kādai slavenībai un izāzēt, piedāvājot darbu “Radio SWH”, taču ne Lauris Reiniks, DJ Ella, ne Aija Andrejeva un Marta Grigale nepaceļ klausuli. Savukārt īpašajā spēlē “Cietie rieksti”, kur jāliek lietā savs prāts un erudīcija, uzvar draudzība. Taujāti par to, vai darbs rīta programmās katram savā radio stacijā nav līdz kaklam, Melderis un Sipeniece-Gavare saka, ka nav. “Kā līdz kaklam var būt darbs, kurš beidzas 10.00, un tad tu ej dzert prosecco?” norāda Melderis. “Es īstenībā biju izsapņojusi to, ka man kādreiz būs darbs radio,” pievienojas Sipeniece-Gavare.

“Es tolaik, kad mēs bijām ēterā, arī vārījos par mūziku visu laiku?” noslēguma stundā Grēviņš jautā Kronbergam, kurš atminas, ka Grēviņš reiz viņam teicis: “Ja tu esi mūzikā tik dziļi tā kā es, tad mūzika pati pie tevis sāk nākt.” Abi vienojas, ka pagātnes negludumi ir aizmirsti. “Logs ir noslēdzies. Kaut kādi akmeņi ir izmētāti un atkal salasīti,” saka Kronbergs. Viņam pievienojas Grēviņš, kurš atklāj, ka atgriešanās “Radio SWH” studijā ir ieekonomējis viņam gada terapijas naudu.

Pilnu raidījuma ierakstu klausies “Radio SWH” mājas lapā, sadaļā – “arhīvs”.