foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ināra Slucka nākamajā sezonā teātrī izrādes neiestudēs
Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba piekritis, ka nākamsezon Ināra Slucka teātrī tikai spēlēs lomas, bet jaunus iestudējumus kā režisore neiestudēs.
Slavenības
2023. gada 22. maijs, 06:57

Ināra Slucka nākamajā sezonā teātrī izrādes neiestudēs

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc spraigi aizvadītās teātra sezonas, kā arī iepriekšējiem diviem gadiem, kas saspringtā režīmā aizritēja Covid-19 pandēmijas zīmē, radošu pauzi sezonas garumā apņēmusies īstenot aktrise un režisore Ināra Slucka.

Pēc spraigi aizvadītās teātra sezonas, kā arī iepriekšējiem diviem gadiem, kas saspringtā režīmā aizritēja Covid-19 pandēmijas zīmē, radošu pauzi sezonas garumā apņēmusies īstenot aktrise un režisore Ināra Slucka. “Esmu pārgurusi, bet laimīga!” pēc "La Kritusī" pirmizrādes neslēpj režisore, kurai lielu stresu sagādājusi pēkšņā divu izraudzīto aktieru nevarēšana piedalīties jauniestudējumā. Vispirms par grūtniecību pavēstīja Agnese Cīrule (tagad - Budovska), bet pēc tam burtiski pirmizrādes priekšvakarā nācās meklēt aizstājēju ārpus teātra, jo Raimonda Celma saslimšana varēja “noraut” pirmizrādi.

"La kritusī" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī vakar, 11. maijā, pirmizrādi piedzīvoja muzikāla melodrāma "La kritusī" Ināras Sluckas režijā. Iestudējuma centrā ir Violeta Valerī, ...

gallery icon

Ināra Slucka teic, ka radošās pauzes ieceres nākamās teātra sezonas garumā nesanākšot gluži tādas, kā iepriekš cerētas, jo negaidīti saņemti divi māksliniecei pārlieku vilinoši darba piedāvājumi. Viens no tiem būšot neliela operas izrāde, bet otrs pagaidām lai paliekot noslēpums. Slucka tomēr noskaņojusies arī nelaupīt sev atpūtu un brīvo laiku izmantos ceļojot. Vairākas reizes režisore saplānojusi mērot ceļu uz Franciju, kur jau četrus gadus dzīvo un strādā viņas pieaugušais dēls Lenards. “Dēls dzīvo brīnišķīgā vietā pie pašas jūras, tur es jauki atpūtīšos,” priecājas Ināra Slucka.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!