Spilgtākie mirkļi no mūzikla "Agrā rūsa" skatuves un aizkulisēm

Spilgtākie mirkļi no mūzikla "Agrā rūsa" skatuves un aizkulisēm.

gallery icon
35
Mūzika
2023. gada 19. maijs, 13:00

Ar izrādi VEF Kultūras pilī šonedēļ sezonu noslēgs mūzikls "Agrā rūsa"

Jauns.lv

Piedzīvojis skatītāju mīlestību, stāvovācijas un milzumdaudz pateicības vārdu, Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera mūzikls "Agrā rūsa" šīs nedēļas nogalē, 20. maijā, VEF Kultūras pilī piedzīvos sezonas noslēguma izrādi.

Muzikāli spoži, jutekliski, krāšņi un ļoti emocionāli - skatuves mākslinieku komanda kopā ar Jāņa Lūsēna instrumentālo grupu katru izrādi rada kā vērienīgu un ļoti skaistu emocionālu pārdzīvojumu.

Atzīstot, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem iestudējumiem šajā sastāvā ir iesaistīti daudzi mūzikas profesionāļi un ir viegli darboties, pavadošās grupas līderis un komponists Jānis Lūsēns saka: “Šis darbs joprojām nav mainījis aktualitāti. Arī mūsdienās meitenes sapņo Pelnrušķītes sapni, taču mainoties laikiem, mainās arī kopējais koncepts un situācijas uz skatuves. Šoreiz šis stāsts ir par apzinātām izvēlēm. Ļoti augstvērtīgi iestudēts, un to jau novērtējušo skatītāji. Kā garšīga konfektīte spožā iesaiņojumā. Aicinām to nobaudīt!”

Mūzikla "Agrā rūsa" jauniestudējuma pirmizrāde

Mūzikla "Agrā rūsa" jauniestudējuma pirmizrāde; 2023. gada 14. februārī

gallery icon
41

Fabrikanta Ķikuļa lomā Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks, viņa dēls Italo - dziedātājs Mārtiņš Strods, tiesnesis Straujups – Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Elzas pirmā mīlestība - aktieris Agris Krapivņickis. Nozīmīgas lomas izrādē atveido dziedātājas Alise Kante, Ieva Parša, Annija Putniņa, Sniedze Kaņepe, kā arī jaunākās paaudzes talanti Sarma Liede, Edvards Grieze, Daniels Pelnēns, Toms Kalderauskis, Austra Kozuliņa, Emīls Gilučs, Zane Lazdiņa, Sanita Roze, Uga Gundars, Ralfs Puzāns un Kate Kokamegi.

Tērpu māksliniece Liene Rolšteina katram personāžam radījusi vairākus tērpus, kopā ap 100 vienību, galvenās lomas tēlotāja apburošā dziedātāja Beāte Zviedre, piemēram, nomaina astoņas krāšņas kleitas. Pateicoties kostīmu mākslinieces un scenogrāfa Uģa Bērziņa kopdarbam, uz skatuves valda pērnā gadsimta trīsdesmito gadu stilistika. Īpaši uzteicams arī horeogrāfes Ingas Krasovskas darbs. Un tas viss - režisores Marijas Bērziņas vadībā.