2021. gada Eirovīzijas uzvarētāji "Måneskin" nodod uguņus Mežaparkā
2021. gada Eirovīzijas uzvarētāju "Måneskin" koncerts Mežaparka Lielajā estrādē (foto: Juris Rozenbergs)
Mūzika
2023. gada 19. maijs, 01:33

2021. gada Eirovīzijas uzvarētāji "Måneskin" nodod uguņus Mežaparkā

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien, 18.maijā Mežaparka Lielajā estrādē uzstājās itāļu grupa "Måneskin", kas pirms diviem gadiem triumfēja Eirovīzijā. Koncerts Rīgā notika "Loud Kids Tour ‘23" ietvaros un bija priekšpēdējais šajā turnejā, kā arī tās vienīgais brīvdabas koncerts.

2021. gada Eirovīzijas uzvarētāju "Måneskin" koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, 2023. gada 18. maijs

2021. gada Eirovīzijas uzvarētāju "Måneskin" koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, 2023. gada 18. maijs

gallery icon
105

"Måneskin" ir pirmā itāļu grupa, kas ar 2 kompozīcijām iekļuva Lielbritānijas singlu topa desmitniekā un tikai otrā grupa Eirovīzijas vēsturē, kuras vēl cita 1 dziesma iekļauta ASV Billboard 200 topā. Miljoniem klausījumu un skatījumu straumēšanas vietnēs Spotify, iTunes, YouTube, Deezer utt., 28 platīna un 6 zelta sertifikāti dzimtajā Itālijā vien, vienā mirklī izpārdoti koncerti, ko nespēja ietekmēt pat Covid-19 pandēmija.

Apvienība, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma pierādīja, ka Eirovīzijas kontekstā atkal varam runāt ne tikai par īslaicīgu spozmi, bet gan globālu slavas gājienu. Turklāt šādu atzinību sasniegusi nebūt ne klasiska popgrupa.

"Måneskin" (no dāņu valodas — 'mēness gaisma, mēnesnīca') ir 2016. gadā Romā izveidota  rokgrupa, kuras sastāvā ir vokālists Damiano Davids, basģitāriste Viktorija De Anželisa, ģitārists Tomass Radži un bundzinieks Ītans Torčio.

Grupa ne tikai prot iespaidīgi nodārdēt uz skatuves pilnos stadionos, bet arī aizkustināt intīmākā atmosfērā.