foto: BACKGRID/ Vida Press
Lasītāja no lūpām atklāj septiņus vārdus, ko karaliene Kamilla pateica par savu tērpu kronēšanas dienā
Ko karaliene Kamilla pateica karalim Čārlzam III uz Bekingemas pils balkona?
Slavenības
2023. gada 14. maijs, 06:00

Lasītāja no lūpām atklāj septiņus vārdus, ko karaliene Kamilla pateica par savu tērpu kronēšanas dienā

Jauns.lv

Pēc svinīgās kronēšanas ceremonijas Vestminsteras abatijā karaliene Kamilla pievienojās savam vīram karalim Čārlzam III un pārējai karaliskajai ģimenei uz Bakingemas pils balkona. Eksperte, kas lasa no lūpām, atklājusi vārdus, ko Kamilla pateikusi par savu kronēšanas dienas tērpu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kronēšanas dienā karaliene Kamilla žilbināja ne tikai ar savu kroni, bet arī ar pēc pasūtījuma darinātu krāšņu tērpu.

Karalienes Kamillas tērps kronēšanas ceremonijā

gallery icon
25

Karalienes Kamillas ziloņkaula krāsas tērpu, kas izšūts ar zeltu un sudrabu, bija darinājis viņas ilggadējais draugs dizaineris Brūss Oldfīlds. Mēteļkleitai līdzīgais ietērps bija izšūts smalkām britu savvaļas ziedu virtenēm, un to papildināja arī vairāki ļoti personīgi elementi.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Kamillas tērpu darinājis viņas ilggadējais draugs dizaineris Brūss Oldfīlds.

Karaļnama fani uz kleitas varēja lasīt abu Kamillas bērnu vārdus – Toma un Laura. Tērpu rotāja arī karalienes mazbērnu - Gusa, Fredija, Luisa, Elīzas un Lolas - vārdi. Savukārt tērpa lejasdaļā bija izšūti divu zelta terjera kucēnu silueti. Tie attēloja Kamillas mīluļus - glābējsuņus Betu un Blūbelu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karalienes Kamillas tērpu rotāja izšūtas britu savvaļas ziedu virtenes, kā arī viņas bērnu un mazbērnu vārdi, un pat abu mīļoti suņu silueti.

Tomēr tērps ne tikai izskatījās satriecoši, bet arī bija ļoti praktisks, kā var secināt pēc septiņiem vārdiem, ko Kamilla pateica savam vīram, esot uz balkona, un kurus vēlāk atklāja eksperte, kas prot lasīt no lūpām.

Kamillai iznākot uz Bakingemas pils balkona pēc kronēšanas dievkalpojuma Vestminsteras abatijā, lija lietus, un tikko kronētā karaliene redzēta, tērzējam ar savu vīru karali Čārlzu III.

Eksperte Elizabete Tauntone, kas specializējas lasīšanā no lūpām, pastāstījusi, ko jaunā karaliene teikusi Čārlzam: “Man prieks, ka esmu ģērbta pietiekami silti,” šādi apliecinot, ka tērps bija ne tikai stilīgs, bet arī praktisks.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Kronēšanas oficiālā fotogrāfija.

Kamillas kurpes bija darinājis britu dizainers Eliots Zeds, un tās ir darinātas no tā paša zīda auduma, kā viņas kronēšanas kleita.

Viņas tērpu papildināja krāšņa kaklarota, ko augstdzimušas dāmas kronēšanas ceremonijās likušas arī 1902., 1911., 1937. un 1953. gadā. Ar šo kaklarotu iepriekš rotājusies karaliene Elizabete II un karaliene Mērija.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Ar grezno kronēšanas kaklarotu iepriekš rotājusies karaliene Elizabete II un karaliene Mērija.

Kronēšanas svētki noslēdzās pirmdienas vakarā, kad karalis un karaliene atkārtoti apņēmās veltīt savu dzīvi kalpošanai, un Čārlzs nācijas atbalstu vēsturiskajās svinības nodēvēja par “vislielāko kronēšanas dāvanu, kāda var būt”.

Savā īpašajā paziņojumā karalis sacīja: “Mēs pateicamies visiem un ikvienam.”

Karaļnams tūlīt pēc tam izplatīja arī jaunos karaļa Čārlza III un karalienes Kamillas oficiālos portretus, kas sumina šo grandiozo notikumu.

Karaļa Čārlza III oficiālās kronēšanas fotogrāfijas

gallery icon
4
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās