Ekspolitiķi, kultūras ļaudis un citi novērtē Nacionālā teātra jauno izrādi. FOTO
Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis bijušās veselības ministres Ingrīdas Circenes, ekspolitiķes un aktrises Ausmas Kantānes un bijušās kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes kompānijā.
Slavenības
2017. gada 6. februāris, 11:25

Ekspolitiķi, kultūras ļaudis un citi novērtē Nacionālā teātra jauno izrādi. FOTO

Jauns.lv

Pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvojusi izrāde jauniešiem un vecākiem “Savādais atgadījums ar suni naktī”, kas tapusi pēc Saimons Stīvensa lugas. Jauniestudējuma režisors ir Valters Sīlis.

“Bija septiņas minūtes pāri pusnaktij, kad Kristofers atrada nogalinātu kaimiņu suni. Suni sauca Velingtons. Kristofers nolēma atklāt, kurš ir Velingtona slepkava. Kristoferam ļoti labi padodas matemātika, un viņš zina visas pasaules valstis un to galvaspilsētas no galvas. Kristoferam nepatīk, ka viņam pieskaras, viņam nepatīk svešinieki un dzeltenā un brūnā krāsa” – lasāms izrādes anotācijā.

Izrādē redzami aktieri Kārlis Krūmiņš, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna, Līga Zeļģe, Ilva Centnere, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Normunds Laizāns un Voldemārs Šoriņš. Bet pirmizrādi svētdienas, 5. februāra vakarā apmeklēja daudzi sabiedrībā pazīstami ļaudis. To vidū bija eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi, Latvijas Juristu biedrības priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, bijušais Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, bijušais ekonomikas ministrs Atis Slakteris, publicists Ēriks Hānbergs, bijuši veselības ministre Ingrīda Circene, arhitekts Jānis Dripe, bijusī kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende, producenta Andreja Ēķa sieva Daina Gāga-Ēķe ar meitu Felicitu, Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Ašeradena un citi.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders