Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Maskavā piedāvā superkompaktu "dzīvokli" — gandrīz centrā, bet ir ļoti būtiska nianse
foto: unsplash.com
Trakā pasaule

Maskavā piedāvā superkompaktu "dzīvokli" - gandrīz centrā, bet ir ļoti būtiska nianse

Jauns.lv

Kāda sieviete izlikusi pārdošanai mazu “dzīvoklīti” Maskavā par pieticīgu cenu 870 tūkstošiem rubļu (9,67 tūkstoši eiro). Pie visām aprakstītajām priekšrocībām tam ir būtiska nianse — platība ir nieka 2,3 kvadrātmetri, nav ne tualetes, ne loga.

Maskavā piedāvā superkompaktu "dzīvokli" — gandrīz...

Piedāvātais miteklītis atrodas dzīvojamā kompleksā “Carskaja ploščadj” pie centra, pāris minūšu attālumā no metro stacijas "Dinamo", ir pieejama autostāvvieta, arī kaimiņi esot labi.

“Tā nav dzīvokļa daļa, ne bijušais dzīvoklis. Tā jau no paša sākuma ir atsevišķa telpa,” teikts bmf.ru publicētajā īpašnieces komentārā. Viņa piebilda, ka kādreiz šo telpu nopirka savām vajadzībām, lai reizēm nakšņotu pēc darba. Interese esot liela, dienas laikā vairāki apmeklētāji.

Sludinājumā publicētajā fotoattēlā redzams, ka šajā miteklītī ir mazs dīvāniņš, maza izlietne, spogulis un daži plaukti pie sienas.

Izrādās, ka pastāv līdzīgi sludinājumi arī par šī dzīvojamā kompleksa citos stāvos esošajiem “mikrodzīvoklīšiem”, un to cena pārsniedz miljonu rubļu.

Tiesa, ja īpašnieks vēlēsies izmantot labierīcības, nāksies toties uz kāpņu telpas kopīgo pirmā stāva tualeti, arī par dušu nāksies aizmirst.

Kaut arī aptaujātie speciālisti šādu piedāvātā mitekļa izmēru sauc par rekordistu pieticības ziņā, Maskavā plaši piedāvā mikroskopiskus dzīvokļus līdz pat, piemēram, 6,2 kvadrātmetru platībai, par to prasot 3,47 miljonus rubļu (39 tūkstoši eiro).