foto: Publicitātes
Šoruden Rīgā uzstāsies talantīgais mūziķis Grandson
Grandson, īstajā vārdā Džordans Edvards Bendžamins.
Mūzika
2023. gada 25. aprīlis, 14:00

Šoruden Rīgā uzstāsies talantīgais mūziķis Grandson

Jauns.lv

19. oktobrī Rīgā, "Palladium" koncertzālē, pirmo reizi Baltijā uzstāsies talantīgais mākslinieks Grandson, īstajā vārdā Džordans Edvards Bendžamins.

Savā daiļradē Grandson apvieno blūza un hārdroka ģitāras smeldzi, hiphopa ietekmētus bītus, elektroniskās mūzikas producēšanu ar dziesmu tekstiem, kas iedziļinās atkarībās, garīgās veselības problēmās un ikdienas dzīves problemātikā.

Publiskā biļešu pārdošana visā www.bilesuserviss.lv tīklā no piektdienas, 28.aprīļa, pulksten 10.

Džordans Edvards Bendžamins piedzima Ņūdžersijā, bet, kad puikam bija trīs gadi, ģimene pārcēlās uz Kanādu. Puisis bērnību un padsmitnieka gadus pavadīja Toronto, bet pēc vidusskolas iestājās Makdžila universitātē un pārcēlās uz Monreālu. Paralēli studijām pievērsās mūzikai. Sākumā kā dīdžejs, bet pamazām sākot radīt arī savus oriģināldarbus. 2014. gadā jaunietis devās uz Losandželosu, lai sāktu veidot muzikālu karjeru.

"Bills", "Things Change" un "Bury Me Face Down" bija pirmie singli, ko 2015. gadā Bendžamins ar pseidonīmu Grandson laida klajā dažādās straumēšanas platformās, un katrs no tiem piesaistīja vairāk nekā miljonu klausījumu.

2018. gadā viņam izdodas parakstīt līgumu ar ierakstu kompāniju "Fueled by Ramen". Drīz vien klajā nāk Grandson debijas mazizmēra albums “A Modern Tragedy Vol. 1”, kurš ietver sevī politisko korupciju atmoskojošo singlu "Blood // Water".

Tieši šī kompozīcija pievērš jau ievērojami plašāku publikas uzmanību, par ko liecina iekļūšana vairākos "Billboard" topos. Tai pat gadā Grandson piedalās "Linkin Park" otrā solista Maika Šinodas debijas soloalbuma dziesmā "Running From My Shadow".

2019. gada februārī un septembrī pie klausītājiem nonāk triloģijas “A Modern Tragedy” 2. un 3.daļa. 2020. gada decembrī iznāk “Death of an Optimism” - Grandson pirmais pilnizmēra albums, kurā, salīdzinājumā ar triloģijas darbiem, skaidri saklausāma ievērojami smagāka tonalitāte.

Grandson jaunākais albums “I Love You, I'm Trying” nāk klajā 5.m aijā, bet tā priekšvēstnesis "Drones" jau noklausāms visās populārākajās platformās.

[Ar šo albumu] “es gleznoju sevis paša intīmo portretu – tādu kādu pazīstu. Aptverot tādas tēmas, kā paškaitējums, ģimenes trauma, dzīves uz ceļa slēptās puses un daudzas citas. Šis ir albums, kuru  vajadzēja manos 16 gados. Albums, kuru baidījos sarakstīt un albums, kuru fani pelnījuši dzirdēt. Galvenokārt tas ir albums, kurā es saskaros ar būtisku jautājumu: vai es spēju tikt galā ar izmaiņām, ko dzīve man uzliek, un ja tas ir viss, kas dzīvē ir, vai ar to pietiks laimei?” prāto Grandson.

Līdz ar "I Love You, I'm Trying" iznākšanu Grandson dodas savā pirmajā vispasaules turnejā, kas sāksies ar divu mēnešu garu ASV posmu, pēc tam pārcelsies uz Kanādu, Meksiku, Apvienoto Karalisti un pārējo Eiropu.