Nosaukti visvairāk pelnošie aktieri
Di Kaprio saņēma iespaidīgo summu par galveno lomu kinolentē "The Wolf of Wall Street" ("Volstrītas vilks"), taču tajā ietilpa arī samaksa par viņa producenta darbu.
Slavenības
2015. gada 30. marts, 14:23

Nosaukti visvairāk pelnošie aktieri

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio par lomu vienā filmā saņem līdz pat 25 miljoniem ASV dolāru (23 miljoniem eiro) lielu honorāru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Producentu, aģentu un kinostudiju vadītāju aptaujā atklājās, ka vismaz seši Holivudas aktieri saņem honorārus līdz 20 miljoniem dolāru (18,4 miljoniem eiro). Tie ir di Kaprio, Roberts Daunijs jaunākais, Sandra Buloka, Andželīna Džolija, Denzels Vašingtons un Mets Deimons.

Buloka ir visvairāk pelnošā sieviešu dzimuma aktrise, jo par lomu kosmosa trillerī "Gravity" ("Gravitāte") saņēma 20 miljonus dolāru, kā arī 20% no filmas sākotnējiem ieņēmumiem.

Līdz 15 miljoniem dolāru (13,8 miljoniem eiro) par filmu saņem tādi aktieri kā Bredlijs Kūpers, Bens Afleks, Čenings Tatums, Dveins Džonsons, Melisa Makārtija un Dženifera Lorensa.

Aktieru honorāru apmērs ir atkarīgs no filmas veida. Visienesīgākās ir populāras filmu franšīzes, taču filmās bez turpinājumiem samaksa ir mazāka. Piemēram, amerikāņu aktieris Breds Pits par lomu režisora Roberta Zemecka jaunākajā filmā par Otro pasaules karu saņems mazāk nekā desmit miljonus dolāru (9,2 miljonus eiro).

LETA/Foto: Vida Press