foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Agnese Zeltiņa un Zane Vaļicka ir sirdsdraudzenes jau 28 gadus
Aktrises Agnese Zeltiņa un Zane Vaļicka-Pētersone "Hamleta" pirmizrādē.
Slavenības
2023. gada 19. aprīlis, 06:30

Agnese Zeltiņa un Zane Vaļicka ir sirdsdraudzenes jau 28 gadus

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrises Agnesi Zeltiņu (51) un Zani Vaļicku-Pētersoni (49) vieno ne tikai kopīga profesija, bet arī cieša draudzība jau gandrīz 30 gadu garumā.

"Mēs esam pazīstamas no 1995. gada un kopš tā laika esam praktiski nešķiramas, lai kur katra atrastos. Vienmēr sazvanāmies, svinam kopā svētkus, visbiežāk Līgo. Mums abām patīk iet pirtī, gatavot un ilgi, ilgi sarunāties,” par skaisto draudzību žurnālam "Kas Jauns" stāsta rotu zīmola "Soulstones" autore Agnese, piebilstot, ka ar Zani viņu vieno arī aktīva atpūta, riteņbraukšana un garas pastaigas.

Pavasarīgi saposušās, Agnese un Zane nesen kopā devās uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri lūkot Viestura Kairiša režijā tapušā "Hamleta" pirmizrādi.

Viestura Kairiša režisētā iestudējuma “Hamlets” apmeklētāji un bankets

Viestura Kairiša režisētā jauniestudējuma “Hamlets” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī apmeklētāji un bankets 2023. gada aprīlī.

gallery icon

Par redzēto abām aktrisēm bija pozitīvi iespaidi. “Esmu redzējusi vairākus "Hamleta" iestudējumus, un arī luga man ir labi pazīstama. Tā kā ļoti labi uztveru simbolismu, šī izrāde man bija kā rēbuss vārda vislabākajā nozīmē. Putins "Gucci" čībās – Klaudijs, ko izcili atveidoja Aleksandrs Maļikovs; Hamleta māte Kabajevas veidolā, daudz parafrāžu, melna humora un šausminošu mizanscēnu. Aktuāli, baisi un jaudīgi. Un protams, Maksims Busels Hamleta lomā ir viena no vērtībām izrādē, kas risina mūžseno jautājumu būt vai nebūt, spilgti iezīmējot līniju – upuris un varmāka taisnas tiesas vārdā,” par Viestura Kairiša jauniestudējumu sajūsmu pauž Agnese Zeltiņa.

Ainas no Viestura Kairiša režisētā iestudējuma “Hamlets” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

Ainas no Viestura Kairiša režisētā jauniestudējuma “Hamlets” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 2023. gada aprīlī.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!